Noutaţi

Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2021Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Vineri, 9 Aprilie 2021.

Revista presei. Vineri, 9 Aprilie 2021.

Agenția InfoMarket prezintă:
* «Молдавские Ведомости»
- Raportul Maiei Sandu despre 44 de realizări în o sută de zile de președinție amintește de jurnalul lui Bridget Jones.
Pe 2 aprilie, președintele Maia Sandu a publicat un raport de 100 de zile, intitulat „Trei priorități, 44 de realizări”, dezvăluind obiectivele pe care Sandu și administrația ei cred că șeful statului le-a atins cu succes în termen de 100 de zile.
- Poisic: Trebuie urgent să negociem cu Rusia.
Termenul de taxe vamale zero la exportul produselor agricole moldovenești pe piața rusă a expirat. Cum poate afecta acest lucru fermierii din țara noastră?

* «Săptămîna»
- Despre rezervele BNM. Cu și fără rezerve
Chiar dacă mai mulți experți economici, dar și reprezentanți ai Băncii Naționale au dat o apreciere negativă ideii, socialistul Igor Dodon insistă că statul ar trebui să apeleze la rezervele Băncii Naționale. Potrivit acestuia, circa 1,5 miliarde de lei artrebui folosiți pentru plata ajutoarelor pentru anumite categorii de cetățeni.
- FMI spune că creșterea puterii de piața este o amenințare pentru redresare
Criza a afectat în mod deosebit în¬treprinderile mici și mijlocii, provocînd pierderi masive de locuri de muncă și alte cicatrice economice.

* «Moldova Suverană»
- Unioniștii din pălăria scamatorului
Diversiunea cu sondajele.

* «Vocea Poporului»
- Cadrele didactice nu prea doresc să se vaccineze
Din 11 mii de lucrători di¬dactici și personal auxiliar din Chișinău, doar circa 2000 de angajați ai liceelor și gimnaziilor și 1860 din institu¬țiile de educație timpurie și-au dat acordul de a se imuniza.
- Pandemia a accentuat punctele slabe care existau în societate
Republica Moldova este una din cele mai sărace țări din Europa de Est și se află în topul țărilor cu o populație care se micșorează cel mai rapid din lume, înregis¬trând o pierdere de 1,8% anual.

* «Экономическое обозрение»
- Poate e stare de urgență, dar poate nu ...
Starea de urgență este în vigoare în Moldova, declarată de parlament la propunerea guvernului. Dar, judecând după ce se întâmplă în jur, politicienii au introdus singuri starea de urgență și nu pentru a contracara pandemia.
- Atentat la independență.
Criza politică din Moldova a exacerbat încă o dată discuțiile despre limitele independenței structurilor individuale de stat care reglementează domenii importante ale economiei și antreprenoriatului.

* Медиа
- NM Espresso: despre „surpriza” din partea lui Dodon, vaccinarea deputaților și tarifele pentru satele din Zona de Securitate (newsmaker.md)
- Câți bani a încasat Guvernul din redevența pentru concesionarea Aeroportului și Gărilor Auto (mold-street.com)
- Licitația pentru procurarea dozelor de vaccin anti-COVID a eșuat (agora.md).