Noutaţi

Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2021Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Miercuri, 7 Aprilie 2021.

Revista presei. Miercuri, 7 Aprilie 2021.

Agenția InfoMarket prezintă: 

*
«Capital Market»

- Previziuni economice îmbunătățite pentru acest an.
Conform prognozelor, creșterea reală a PIB-ului va fi de aproximativ 6% în 2021, iar în anii următori (2022 - 2024), creșterea economică va rămâne pe o traiectorie ascendentă - aproximativ 4%, fiind aproape de PIB-ul potențial.

- Moldova s-ar putea aștepta la o recesiune economică pe fundalul unor niveluri ridicate de infecție cu COVID.
Moldova are una dintre cele mai ridicate rate de infecție și mortalitate prin COVID-19 din Europa. Coronavirusul și seceta din 2020 au declanșat o recesiune economică semnificativă.

*
«Аргументы и факты»

- A doua primăvară cu interdicții. 
Cum intenționează Moldova să reducă statistica bolnavilor de Covid.

- Cum cumpărătorii de bunuri și servicii să nu se simtă înșelați.

*
«Moldova Suverană»

- Peste 40 de teste Covid-19 falsificate au fost identificate la trecerea frontierei
44 de teste Covid-19 au fost identificate cu semne vizibile de falsificare în primele cinci zile ale lunii aprilie. Documentele au fost ridicate din punctele de trecere a frontierei Briceni, Palanca, Sculeni, Tudora, Aeroport Internațional Chișinău. 

- Peste 15 mii de cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămînă
În perioada 29 martie – 4 aprilie curent, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 15013 solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


*
Media

- NM Espresso: când vor ajunge noi vaccinuri în Moldova, despre modul în care s-au schimbat cheltuielile moldovenilor și de ce vânzătorii de îngrășăminte s-au supărat pe Consiliul Concurenței (newsmaker.md)

- FMI estimează o scădere a populației Moldovei cu circa 270.000 în următorii 5 ani (mold-street.com)
- Miliardul din rezerva de stat. Dodon: „Ne putem permite”. Ciocoi: „Nu e cazul să atentăm la rezervele BNM” (agora.md)