Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Miercuri, 14 Aprilie 2021.

Revista presei. Miercuri, 14 Aprilie 2021.

Agenția InfoMarket prezintă:
* «Capital Market»
- Ministerul Economiei îmbunătățește prognoza pentru dezvoltarea economică în 2021, în pofida incertitudinii continue.
Departamentul prezice o creștere economică de 6,0%, cu 1,3 puncte procentuale mai mult decât se aștepta în Noiembrie.
- A venit oare timpul să fie folosite rezervele valutare?
În conformitate cu practica internațională, BNM evaluează suficiența rezervelor valutare printr-o serie de indicatori: acoperirea importurilor, nivelul de acoperire a datoriilor externe pe termen scurt, oferta de bani etc.

* «Аргументы и факты»
- Care este motivul scandalului?
Există vreun motiv de îngrijorare cu privire la cantitatea de grâu din rezervele de stat?
- Ce recomandă Occidentul ...
Cine ar trebui să returneze miliardele furate?

* «Moldova Suverană»
- Regiunea transnistreană va mai primi 2000 de doze de vaccin anti-COVID-19
Reprezentanții de la Tiraspol au preluat ieri 120 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din totalul celor 942 de doze ce au fost repartizate cu titlu gratuit localităților din stînga Nistrului și municipiul Bender, dintre care 822 au fost ridicate în data de 6 aprilie current.
- Aproape 60 mii de persoane au achitat polița medicală
Aproape 60 de mii de persoane au achitat în primul trimestru al acestui an prima de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă.

* Меdia
- NM Espresso: despre pătarea imaginii Maiei Sandu, despre datoria Transnistriei de 7 miliarde de dolari și despre moldovenismul primitiv (newsmaker.md)
- Cine dictează cursul de schimb al leului moldovenesc (mold-street.com)
- Cazul Ceaus: Ambasadorul Ucrainei ar fi fost convocat la Ministerul de Externe, iar șeful SIS - audiat de deputați (agora.md)