Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Pentru că ne pasă. MAIB continuă să sprijine sectorul medical

Pentru că ne pasă. MAIB continuă să sprijine sectorul medical

În contextul pandemiei provocată de coronavirus, Moldova Agroindbank a susținut și continuă să susțină sectorul medical din țară, pentru a depăși mai rapid și cu mai multe bătălii câștigate situația pandemică.
În acest sens, MAIB a decis să fie alături de Fundația Medicală „Valeriu Ghereg” printr-o donație de 50 000 de lei, bani destinați proiectului „Respirație Ușoară”. Scopul acestuia este fortificarea capacităților tehnice și a resurselor umane în instituțiile medico-sanitare publice care acordă asistență pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.
„Pentru că ne pasă, Moldova Agroindbank a ales de la bun început să susțină sectorul medical aflat în prima linie în combaterea pandemiei, acționând cu responsabilitate în comunitate și unindu-și eforturile pentru a sprijini medicii, pacienții, societatea. Ne-am bucurat să ajutăm și de această dată și să contribuim la respirația mai ușoară a pacienților infectați cu COVID-19. Este încă o donație a MAIB, dar, cu siguranță, nu este ultima, având convingerea că doar unificându-ne forțele vom învinge”, a menționat Iulia Bogușevschi, Șef Comunicare Corporativă a MAIB.                                                                               
Acțiunile pe care și le propune Fundația în cadrul proiectului sunt dotarea spitalelor cu echipamente pentru suportul pacienților cu forme medii și severe de insuficiență respiratorie, instruirea și ghidarea personalului medical cu privire la aplicarea clinică a echipamentelor.
Din donația oferită au fost procurate deja două dispozitive pentru ventilație non-invazivă de tip BiPAP. Ventilația non-invazivă se referă la asigurarea suportului ventilator fără ajutorul unei căi artificiale invazive (sonda de intubație sau de traheostomie). Unul dintre acestea a fost oferit IMPS Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, acolo unde pacienții au nevoie stringentă de „o gură de aer”.
„Suntem recunoscători Moldova Agroindbank pentru susținerea acordată în această perioadă complicată, când mii de oameni au nevoie de respirație asistată pentru a supraviețui. Datorită noilor echipamente procurate va fi posibilă ameliorarea asistenței medicale acordate pacienților afectați de COVID-19 cu forme medii de insuficiență respiratorie, prevenind înrăutățirea funcției pulmonare. Pe termen lung, echipamentele vor putea fi utilizate și pentru tratamentul pacienților cu alte maladii pulmonare acute și cronice, cauzate nu doar de COVID-19”, a declarat Ion Chesov, Directorul administrativ al Fundației Medicale „Valeriu Ghereg”.
Moldova Agroindbank este alături de sistemul medical din țară și și-a manifestat sprijinul încă de la începutul pandemiei, atunci când a donat suma de 500 000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Banii au fost direcționați pentru susţinerea materială a personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19, dar şi pentru achiziţia aparatajului medical vital şi a consumabilelor necesare.
Împreună suntem mai puternici! Implicarea face diferența!

Noutați dupa tema