Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Încă un pic și #NeamPornit: Cum relansăm turismul intern?

Încă un pic și #NeamPornit: Cum relansăm turismul intern?

Sectorul turismului a fost afectat dur de efectele pandemiei de Covid-19, atât la nivel global, cât și național. În acest context, Agenția de Investiții a lansat la sfârșitul lunii aprilie în mediul online campania națională #NeamPornit.

Inițiativa are ca scop susținerea turismului intern, promovarea Moldovei drept o destinație turistică autentică și neexplorată, stimularea creării de noi oferte turistice și creșterea consumului produsului local.

Agenția de Investiții vă invită la primul eveniment live din cadrul campaniei naționale, cu genericul „Încă un pic și #NeamPornit”, pentru a lansa un apel de participare la sondajul online, realizat în scopul cunoașterii profilului turistului local și a așteptărilor acestuia. Totodată, în cadrul evenimentului vor fi dezvăluite succesele campaniei, dar și viitoarele acțiuni.

Live-ul se va desfășura online, marți, 19 mai, ora 12.00 și va putea fi urmărit pe pagina de Facebook a Agenției de Investiții și pagina oficiala a campaniei #NeamPornit:
https://web.facebook.com/investmentagencymoldova/
https://www.facebook.com/neampornit/

La eveniment vor participa:
• Rodica Verbeniuc, Director General al Agenției de Investiții
• Eugen Boico, Director General al Agenției Creative „Publicis”
• Dumitru Slonovschi, Director „Magenta Consulting”
• Viorel Barbănouă, Partener al „Profile Agency”
• Roman Stirbu, Director General al companiei „Simpals”

Campania națională #Neampornit este realizată în parteneriat cu Agenția Creativă „Publicis”, „Magenta Consulting”, „Profile Agency” și „Simpals”.
În susținerea acțiunilor campaniei se pot ralia și alți agenți economici, dar și toți doritorii de a-și (re)descoperi țara.