Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

China ia în consideraţie amestecul vaccinurilor pentru a spori eficacitatea

China ia în consideraţie amestecul vaccinurilor pentru a spori eficacitatea

Centrul de control al bolilor din China ia în calcul amestecul vaccinurilor şi modificarea secvenţei dozelor pentru a spori eficacitatea. Este pentru prima dată când un organism guvernamental vorbeşte public despre îngrijorările legate de eficacitatea vaccinurilor chineze, relatează Financial Times.
Gao Fu, şeful CDC, a declarat public că agenţia se gândea cum să rezolve problema eficacităţii scăzute a vaccinurilor existente, potrivit presei locale.
Într-o postare pe Weibo, acum indisponibilă, influentul cont „Vaccines and Science” a spus că comentariile lui Gao sunt „foarte sincere”. Dar a reamintit, de asemenea, cititorilor că administrarea dozei era încă importantă pentru protejarea ţării.
Gao a propus amestecarea diferitelor vaccinuri, precum şi modificarea secvenţei de doze - schimbarea numărului şi cantităţii de doze şi a intervalului dintre ele.
Unele dintre postările de pe reţelele de socializare WeChat despre remarcile lui Gao au fost rapid cenzurate.
„Este prima dată când un oficial guvernamental a recunoscut public că rata de protecţie este o preocupare în procesul de vaccinare”, spune Yanzhong Huang, senior pentru sănătate globală la Consiliul pentru relaţii externe.
China a administrat doze de 65 de milioane de doze în toată ţara până la mijlocul lunii martie.
Spre deosebire de alţi producători de vaccinuri, producătorii chinezi nu şi-au publicat datele din studiile de fază 3, ceea ce a condus la acuzaţii de lipsă de transparenţă cu privire la eficacitatea vaccinului.
Orice nouă strategie va avea efecte în cele peste 20 de ţări cărora China le furnizează vaccin. Din martie, China a furnizat 40 de milioane de doze în străinătate.
Chile se confruntă cu un alt val Covid din noile tulpini, în ciuda vaccinării cu Sinovac. Eficacitatea unei doze unice a fost de doar 3%, comparativ cu 56% pentru două doze.
Gao a sugerat, de asemenea, amestecarea diferitelor vaccinuri. Deocamdată, principalele doze aprobate pentru utilizare în China sunt vaccinuri tradiţionale cu „virus inactivat” produse de Sinopharm, Sinovac şi alte grupuri interne.
Sinopharm susţine o rată de eficacitate de 79%, similar cu ratele realizate recent de AstraZeneca în studiile sale din SUA. Cu toate acestea, în timp ce AstraZeneca şi-a revizuit ratele după ce s-a confruntat cu critici pentru publicarea de date incomplete, nici Sinopharm şi nici colegii chinezi nu au lansat datele de fază 3 pentru control public.
Vaccinul CoronaVac de la Sinovac are o rată de eficacitate globală de 50,66% la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, potrivit documentelor publicate de un grup de experţi din Hong Kong.

Zf.ro

Noutați dupa tema