Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Euro digital. Ce îşi doresc oamenii de la moneda propusă de Banca Centrală Europeană

Euro digital. Ce îşi doresc oamenii de la moneda propusă de Banca Centrală Europeană

Cetăţenii zonei euro se aşteaptă ca euro digital propus de Banca Centrală Europeană să fie privat, sigur şi ieftin, a arătat miercuri un sondaj al BCE, citat de Reuters.

BCE lucrează la crearea unei forme electronice de numerar pentru a completa bancnotele şi monedele într-o încercare de a opri concurenţa venită din partea unor criptomonede precum bitcoin, tether şi diem, propus de Facebook.
Un sondaj efectuat de BCE a arătat nevoia de confidenţialitate la efectuarea plăţilor, o caracteristică cheie a numerarului pe care unii se tem că se vor pierde după trecerea la un mijloc electronic de plată, era prioritatea numărul unu atât pentru persoanele private, cât şi pentru profesionişti.
„Ceea ce doresc cel mai mult respondenţii de la un euro digital este confidenţialitatea (43%), securitatea (18%), utilizabilitatea în toată zona euro (11%), absenţa costurilor suplimentare (9%) şi utilizarea offline (8%)”, a declarat BCE a declarat într-un raport care prezintă rezultatele consultării sale.
Un euro digital ar oferi titularilor o creanţă directă asupra BCE, făcându-l mai sigur decât un cont deţinut la o bancă comercială sau un portofel digital.
Consultarea BCE a arătat că jumătate dintre respondenţi erau în favoarea introducerii unui plafon pentru numărul de euro digital pe care fiecare cetăţean îl poate deţine sau a unei remuneraţii pe niveluri prin care soldurile peste un anumit prag sunt penalizate.
Două treimi dintre respondenţi au spus că numerarul electronic ar trebui oferit de intermediarii din sectorul privat şi integrat în sistemul de plăţi existent, iar un sfert şi-au dorit ca acesta să fie oferit ca un „card inteligent” sau o aplicaţie telefonică, astfel încât să poată fi cheltuit offline.
Având în vedere că proiectarea unui euro digital este încă într-un stadiu incipient, lansarea noilor mijloace de plată nu este aşteptată în următorii patru din cinci ani.
Alte bănci centrale din întreaga lume lucrează, de asemenea, la proiecte similare, China rulând deja programe pilot.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema