Materialele sectiunii

Până pe 30 iunie, impozitul pentru bunurile imobile și impozitul funciar trebuie plătite numai pentru proprietățile achiziționate înainte de 31 martie 2021.

Până pe 30 iunie, impozitul pentru bunurile imobile și impozitul funciar trebuie plătite numai pentru proprietățile achiziționate înainte de 31 martie 2021.

Conform deciziei Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, în abatere de la normele actuale ale legii, în ceea ce privește proprietățile imobiliare, inclusiv terenurile persoanelor care nu sunt angajate în activități antreprenoriale, precum și terenurile nevalorizate ale gospodăriile agricole, termenul limită pentru plata impozitului pentru bunuri imobiliare/terenuri înainte de 30 iunie a acestui an se aplică elementelor impozabile existente și/sau achiziționate înainte de 31 martie 2021. Notificările privind impozitul pe proprietate/impozitul funciar trebuie trimise fiecărui contribuabil de către serviciile locale de colectare a impozitelor și primăriei până pe 15 iunie. Notificările trebuie să conțină informații despre datoriile fiscale acumulate pentru elementele impozabile existente și/sau achiziționate de categoriile relevante de contribuabili înainte de 31 martie. În același timp, pentru bunurile achiziționate după 31 martie, termenul limită pentru plata impozitului pe proprietate/impozitul funciar este până la 25 martie a anului următor celui de gestiune. Notificările trebuie transmise contribuabililor până la data de 1 februarie a anului următor anului fiscal de gestiune. Acestea trebuie să conțină informații despre datoriile fiscale calculate pentru articolele impozabile achiziționate după 31 martie 2021 inclusiv. //12.04.2021 — InfoMarket.

Noutați dupa tema