Materialele sectiunii

Medicamentele pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19 în ambulatoriu vor fi compensate integral de stat.

Medicamentele pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și medii de COVID-19 în ambulatoriu vor fi compensate integral de stat.

Potrivit lui premierului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a aprobat extinderea listei medicamentelor compensate din fondurile AOAM, pentru a fi compensate în proporție de 100% prețul medicamentelor pentru pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19 care sunt tratate acasă. Ciocoi a explicat că medicamentele vor fi acordate gratuit atât persoanelor asigurate, cât și celor neasigurate. În același timp, Ministerul Sănătății va trebui să elaboreze cât mai repede un mecanism de livrare a medicamentelor către cetățenii care s-au îmbolnăvit de COVID-19 și se tratează acasă. Comisia a anulat, de asemenea, interdicția introdusă în 3 aprilie de plimbare prin parcuri și locuri publice similare, dar se permite aflarea în parcuri, păduri, terenuri de joacă și de sport, în zonele de agrement a grupurilor de până la 3 persoane (sau mai multe, dacă este vorba de membrii familiei). În acest caz, este necesară respectarea regulilor epidemiologice stabilite, purtarea măștii de protecție este obligatorie. Comisia a permis reluarea antrenamentelor pentru pregătirea selecționatelor naționale pentru participarea la competițiile internaționale, de asemenea, desfășurarea competițiilor federațiilor sportive în aer liber, fără prezența spectatorilor. Totodată, este permisă organizarea stagiilor de practică în învățământul profesional tehnic și superior pentru elevii și studenții din grupele absolvente. // 08.04.2021 – InfoMarket.

Noutați dupa tema