Începând cu data de 1 iulie 2019, la efectuarea livrărilor în cadrul contractelor de achiziții publice apare obligația de utilizare a E-facturii.

Începând cu data de 1 iulie 2019, la efectuarea livrărilor în cadrul contractelor de achiziții publice apare obligația de utilizare a E-facturii.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, această cerință nu se aplică furnizării de energie electrică, termică, gaze naturale, servicii de telecomunicații și utilități. Emiterea unei facturi fiscale în format electronic la adresa cumpărătorilor / beneficiarilor este obligatorie dacă: bunurile / serviciile furnizate sunt supuse TVA; bunurile / serviciile sunt furnizate de entitățile plătitoare de TVA; livrarea de bunuri / servicii se efectuează în cadrul achizițiilor publice; livrarea de bunuri / servicii va fi efectuată după 1 iulie 2019 (indiferent de perioada în care a fost încheiat contractul de achiziție publică). Un furnizor poate dezabona o factură fiscală electronică prin alegerea unui ciclu de viață scurt sau lung pentru aceasta. Ciclul de viață îndelungat implică faptul că factura electronică fiscală va primi statutul de "completat" după ce a semnat cu semnătura digitală de către cumpărător, iar ciclul scurt de viață implică faptul că factura electronică fiscală va primi statutul de "completat" după semnarea acesteia cu a doua semnătură a furnizorului. Informații detaliate sunt disponibile pe site-ul SFS - www.fisc.md. // 05.06.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema