Noutaţi

Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Septembrie 30 a.2019"Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Guvernul a prelungit pentru încă 6 luni  - până la data de 31 decembrie - termenul de import al produselor petroliere de-a lungul graniței de est a Moldovei, prin regiunea transnistreană.

Guvernul a prelungit pentru încă 6 luni - până la data de 31 decembrie - termenul de import al produselor petroliere de-a lungul graniței de est a Moldovei, prin regiunea transnistreană.

În special, Cabinetul a făcut modificări corespunzătoare în hotărârea sa anterioară "Cu privire la unele aspecte ale importului de produse petroliere peste granița de est" să se prelungească pentru încă 6 luni termenul limită pentru importul produselor petroliere prin punctul de control "Novosavitskaya-Cuciurgani" stabilit mai devreme până la 30 iunie 2019, cu posibilitatea de vămuire la postul vamal Bendery 2. Aceste proceduri vor fi reziliate dacă pana la expirarea perioadei de 6 luni la punctele de trecere a frontierei de la frontiera Novosavitskaya-Cuciurgani va fi stabilit control comun. Trebuie remarcat faptul că hotărârea Guvernului din 9 noiembrie 2016 "Privind unele aspecte ale importului de produse petroliere în întreaga frontieră estică" reglementează mecanismul prin care autoritățile moldovenești controlează și percep taxele vamale prevăzute pentru importul de produse petroliere prin punctul de trecere a frontierei "Novosavitskaya-Cuciurgan". Amintim ca semnarea pe 30 martie 2012, a unei decizii de reluare a circulației trenurilor de marfă prin regiunea transnistreană, produsele petroliere au fost transportate în regim de export / import pentru regiunea transnistreană prin punctele de frontieră Kolbasna-Slobodca și Novosavitskaia-Cuciurgan, situat pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. În același timp, începând din august 2016, Ucraina suspenda importul de produse petroliere pentru regiunea transnistreană pe calea ferată prin aceste puncte de control, care au afectat negativ activitățile economice din regiune. Circulaţia încărcăturilor de petrol a fost redirecționată prin punctul de control din Ocnița. Apoi, marfa era livrată la stația "Râbniţa" și "Bender 2". După discuțiile cu autoritățile din Ucraina și încheierea de acorduri în cadrul grupurilor de lucru din industrie privind transportul feroviar și problemele vamale de la Chișinău și Tiraspol, precum și pe baza solicitărilor din partea importatorilor de carburanți, Cabinetul de Miniștri al Moldovei din 9 noiembrie 2016 a permis companiilor să importe din nou produse petroliere prin regiunea transnistreană prin staţia “Bender-2 ", în mod temporar până la 31 decembrie 2016. Apoi, acest termen a fost prelungit până la 1 iulie 2017, apoi până la sfârșitul anului 2017, până la 1 iulie 2018, până la sfârșitul anului 2018, până la 30 iunie 2019, iar acum este prelungit cu încă 6 luni, ținând cont de acordurile pe această temă de la Chișinău și Tiraspol, în scopul general de a asigura libera circulație a persoanelor, bunurilor și serviciilor. Măsurile luate sunt menite să reducă cheltuielile importatorilor pentru livrarea combustibilului și timpul necesar pentru transportul combustibililor, precum și să asigure controlul asupra aprovizionării cu produse petroliere din Moldova, inclusiv regiunea transnistreană.// 30.05.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema