Noutaţi

Conductele care intră pe teritoriul Uniunii Europene din Moldova și alte țări din afara UE vor face obiectul legislației UE.

Conductele care intră pe teritoriul Uniunii Europene din Moldova și alte țări din afara UE vor face obiectul legislației UE.

Această decizie a fost luată de membrii Parlamentului European. În special, pentru a asigura claritatea juridică a operatorilor și pentru a asigura aprovizionarea cu gaze pentru toți europenii, Parlamentul European a aprobat noi norme privind piața gazelor naturale pentru a supune legislația UE și conductele de gaze care intră pe teritoriul UE. Deputații europeni au luat următoarele decizii cu privire la toate conductele de gaze care intră în UE din țări din afara UE. S-a introdus claritate juridică cu privire la infrastructura de gaze existente și viitoare din țările terțe și au fost specificate proceduri clare pentru cazurile în care Comisia poate permite excepții de la norme. După vot, reprezentantul Parlamentului European, Jerzy Buzek (Partidul Popular European, Polonia) a menționat: "Acum, toate conductele de gaze din țările terțe, inclusiv Nord Stream 2, vor face obiectul normelor UE: accesul terților, reducerea proprietăților, tarifele nediscriminatorii și transparență. Și aceasta, la rândul său, înseamnă o securitate energetică mai puternică pe continentul nostru. Până la urmă, a fost întotdeauna obiectivul Parlamentului European și sunt incredibil de mulțumit că am reușit să realizăm acest obiectiv ". // 09.04.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema