Noutaţi

Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Septembrie 30 a.2019"Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Vineri, 5 aprilie 2019

Revista presei. Vineri, 5 aprilie 2019

Agenţia InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская правда»
- Turiștii ruși din Thailanda duc dorul Moldovei
Țara noastră are un plus mare în comparație cu alte destinații turistice.
- Cetățenii moldoveni vor fi deportați din Rusia pe cont propriu
Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a elaborat un proiect de lege care obligă migranții să ramburseze costurile de deportare din Rusia.

* «Молдавские Ведомости»
- Președintele Republicii Moldova: Întotdeauna am susținut parteneriatul cu Rusia și nu intenționez să-mi schimb poziția
Într-un interviu acordat TASS, Igor Dodon a vorbit despre patru scenarii ale negocierilor privind formarea unui guvern în Moldova.
- Șase persoane reținute în cazul unui furtului miliardului
Procuratura anticorupție a anunțat încheierea urmăririi penale și remiterea cauzei în instanță.

* «Săptămîna»
- Cel mai optimist analist
Partidele antrenate în negocierile postelectorale nu-şi pot permite să tină conservată această stare de incertitudine politică la nesfîrşit, consideră politologul Igor Volnitchl.
- Alt analist, tot optimist
O coaliţie între Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat se va constitui, într-o formulă sau alta.

* «Moldova Suverană»
- Bustul lui Dumitru Matcovschi va fl edificat pe Aleea clasicilor din capitală
Cheltuielile pentru edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din bugetul municipiului Chişinău.

* «Timpul»
- Teatrul „Ginta Latină" este deja Fără Nume
Nicu Ţărnă: „Am ales unanim noua denumire, pentru ca fiecare să-și găseasă aici teatrul său”.
- În căutarea democratiei pierdute
R. Moldova la un deceniu de la evenimentele din 7 aprilie 2009.

* «Vocea Poporului»
- Contractul colectiv de muncă - realizări şi perspective
O serie de beneficii pentru salariaţii membri de sindicat au obţinut prin negocierile colective desfăşurate în ultimii ani reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Energetică şi Industrie.
- Protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale
Potrivit Legii securităţii şi sănătăţii în muncă, angajatorul desemnează unul sau mai mulţi lucrători care să se ocupe de activităţile de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale în cadrul unităţii.

* «Экономическое обозрение»
- Vectorul chinezesc al Moldovei
A doua putere economică mondială, a cărei investiție străină anul trecut a însumat 130 de miliarde de dolari, demonstrează disponibilitatea de a-și intensifica fluxurile de capital către țara noastră.
- Moldova caută o alternativă
În această săptămână, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a participat la reuniunea miniștrilor țărilor Parteneriatului estic în domeniul energiei, care a avut loc la București.