Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Vineri, 19 aprilie 2019

Revista presei. Vineri, 19 aprilie 2019

Agenţia InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская правда»
- Focar de scarlatină înregistrat la o grădinița din Chișinău
S-au imbolnăvit 10 copii în vârstă de patru și cinci ani.
- Moldova îşi alipeşte discret Transnistria cu ajutorul salariilor mari
Rezidenții din stânga Nistrului vin pe malul drept la lucru.

* «Молдавские Ведомости»
- PSRM - ACUM: împreună în Parlament sau separat în alegeri
Dodon a evaluat probabilitatea alegerilor anticipate sau a unei coaliții la un raport de 70:30.
- Veaceslav Ionita:
"Astăzi există salarii și pensii, dar nu vor mai fi mâine dacă nu ne dezvoltăm."

* «Săptămîna»
- Banca zice să nu ne stresăm
Banca Natională a Moldovel (BNM) precizează că, în ultlmul timp, pe pieţele financiare externe, cursul euro s-a înscris pe un trend de apreciere faţă de dolarul SUA, pe fondul unor evoluţli favorabile a indicatorilor macroeconomici ai zonei euro.
- Parlament nu-i, avem doar salarii
Deputaţii Parlamentulul de legislatura a X-a au primit salariile pentru luna martie 2019.

* «Moldova Suverană»
- Calea Ferată va participa la Programul „Drumuri Bune 2"
Agenţii economici, care vor transporta pe calea ferată materia primă necesară pentru reabilitarea traseelor incluse în proiectul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova", ar putea beneficia de tarife preferenţiale.

* «Timpul»
- Egalitatea de gen în R. Moldova, cum se respectă şi cât e de necesară?
După 13 ani de la adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, rata violenţei domestice se menţine la un nivel destul de înalt.
- Suportul unic în valoare de 600 de lei, binefacere sau capcană?
Ajutorul de Paşti expune sistemul de finanțe publice la riscul creşterii exagerate a deficitului bugetar, consideră experţii în economie.

* «Vocea Poporului»
- Taberele de odihnă sunt în aşteptarea copiilor
Taberele „Camping" şi „Perlele Nistrului" de la Vadul lui Vodă, aflate în gestiunea CNSM, sunt pregătite pentru a primi copiii.
- Un domeniu foarte important pentru viaţa unui om
Interviu cu Valentina Buliga, preşedinta Casei Naţionale de Asigurări Sociale din Republica Moldova.

* «Экономическое обозрение»
- Bani pentru afaceri mici
Miercuri, 17 aprilie, a fost semnat un acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, împreună cu UE în sumă de 10 milioane de euro pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova.
- Pionerul energiei private a plecat
Decizia grupului de companii Gas Natural Fenosa de a se retragere din Moldova nu a surprins.