Noutaţi

Revista presei. Vineri, 14 iunie 2019

Revista presei. Vineri, 14 iunie 2019

Agenţia InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская правда»
- Eşti un agregat, Dusea
Bunicuţile moldovence ard - nu doar protestează, dar împing şi troleibuze.
- Dumnezeu iubește Treimea - preotul Vitalie Sincari:
Nu se impiedică unul pe altul – după slujba de sărbătoare de duminică, se poate participa şi la marşul paşnic la Chişinău.

* «Молдавские Ведомости»
- Putin a vorbit despre situația din Moldova: oligarhii au jefuit poporul
Președintele rus Vladimir Putin a spus că situația care s-a dezvoltat acum în Moldova nu este unică, puterea din țară a fost uzurată de structurile oligarhice care au structuri de stat subjugate.
- Socialiștii și ACUM organizează un marș în sprijinul majorității parlamentare și a guvernului
Acest lucru a fost anunțat joi în Parlament de către președintele Igor Dolon. Potrivit acestuia, decizia a fost luată după consultări cu premierul Maia Sandu, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și vicepremierul Andrei Năstase.

* «Săptămîna»
- Moldova a pierdut la CEDD cazul turcilor expulzați
CEDO a decis că Guvernul R. Moldova va trebui să achite cîte 25 de mii de euro pentru fiecare dintre cetăţenii turci, ale căror drepturi au fost încălcate.
- În luna mai, au crescut prețrile nu doar la cartofi
În luna mai, preţurile la produsele alimentare au crescut cu 2,8%, faţă de luna aprilie. Cele mai mari cresteri au avut loc la cartofi si la fructele proaspete.

* «Moldova Suverană»
- Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu ambasadorul SUA
În cadrul întrevederii, spicherul a menţionat că transmiterea paşnică a puterii este soluţia pentru situaţia dificilă din țară.

* «Vocea Poporului»
- Evoluţie dinamică de consolidare a rolului în societate
Sindicatele din ţara noastră ъşi consolidează, pe an ce trece, în ansamblu, rolul şi locul în societate, au o evoluţie dinamică şi sănătoasă de dezvoltare.
- Tineri cu perspectivă, instruiţi la Şcoala Sindicală
Cursanţii Şcolii Sindicale, ediţia a VII-a, s-au întrunit la o nouă sesiune. Proiectul educaţional este finanţat de Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova şi implementat în parteneriat cu Institutul Muncii.

* «Экономическое обозрение»
- Creditorii nebancari sunt chemați în BCH
Reprezentanții Comisiei Naționale pentru Piața Financiară (CNPF) au organizat, la 12 iunie, o întrevedere cu Grupul Economic German din Moldova (GET Moldova), în cadrul căreia au discutat problema Biroului de istorii de credit și rolul acestora în reducerea datoriei excesive a gospodăriilor.
- Cine este interesat de Raportul anual al BNM?
Banca Națională a Moldovei a publicat Raportul anual pentru anul 2018. Acum, nimeni nu este gata să prezică data examinării în Parlament.