Noutaţi

Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Septembrie 30 a.2019"Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Vineri, 14 iunie 2019

Revista presei. Vineri, 14 iunie 2019

Agenţia InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская правда»
- Eşti un agregat, Dusea
Bunicuţile moldovence ard - nu doar protestează, dar împing şi troleibuze.
- Dumnezeu iubește Treimea - preotul Vitalie Sincari:
Nu se impiedică unul pe altul – după slujba de sărbătoare de duminică, se poate participa şi la marşul paşnic la Chişinău.

* «Молдавские Ведомости»
- Putin a vorbit despre situația din Moldova: oligarhii au jefuit poporul
Președintele rus Vladimir Putin a spus că situația care s-a dezvoltat acum în Moldova nu este unică, puterea din țară a fost uzurată de structurile oligarhice care au structuri de stat subjugate.
- Socialiștii și ACUM organizează un marș în sprijinul majorității parlamentare și a guvernului
Acest lucru a fost anunțat joi în Parlament de către președintele Igor Dolon. Potrivit acestuia, decizia a fost luată după consultări cu premierul Maia Sandu, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și vicepremierul Andrei Năstase.

* «Săptămîna»
- Moldova a pierdut la CEDD cazul turcilor expulzați
CEDO a decis că Guvernul R. Moldova va trebui să achite cîte 25 de mii de euro pentru fiecare dintre cetăţenii turci, ale căror drepturi au fost încălcate.
- În luna mai, au crescut prețrile nu doar la cartofi
În luna mai, preţurile la produsele alimentare au crescut cu 2,8%, faţă de luna aprilie. Cele mai mari cresteri au avut loc la cartofi si la fructele proaspete.

* «Moldova Suverană»
- Zinaida Greceanîi s-a întîlnit cu ambasadorul SUA
În cadrul întrevederii, spicherul a menţionat că transmiterea paşnică a puterii este soluţia pentru situaţia dificilă din țară.

* «Vocea Poporului»
- Evoluţie dinamică de consolidare a rolului în societate
Sindicatele din ţara noastră ъşi consolidează, pe an ce trece, în ansamblu, rolul şi locul în societate, au o evoluţie dinamică şi sănătoasă de dezvoltare.
- Tineri cu perspectivă, instruiţi la Şcoala Sindicală
Cursanţii Şcolii Sindicale, ediţia a VII-a, s-au întrunit la o nouă sesiune. Proiectul educaţional este finanţat de Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova şi implementat în parteneriat cu Institutul Muncii.

* «Экономическое обозрение»
- Creditorii nebancari sunt chemați în BCH
Reprezentanții Comisiei Naționale pentru Piața Financiară (CNPF) au organizat, la 12 iunie, o întrevedere cu Grupul Economic German din Moldova (GET Moldova), în cadrul căreia au discutat problema Biroului de istorii de credit și rolul acestora în reducerea datoriei excesive a gospodăriilor.
- Cine este interesat de Raportul anual al BNM?
Banca Națională a Moldovei a publicat Raportul anual pentru anul 2018. Acum, nimeni nu este gata să prezică data examinării în Parlament.