Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Revista presei. Vineri, 12 aprilie 2019

Revista presei. Vineri, 12 aprilie 2019

Agenţia InfoMarket prezintă:
* «Комсомольская правда»
- Dodon s-a întâlnit cu Lukașenko la Minsk
Părțile au calificat drept foarte bune relațiile bilaterale care se dezvoltă dinamic, în special în domeniul comerțului și al economiei.
- Unde este spațiul și unde este Moldova: contribuția noastră la rasa spațială
Yuri Gagarin a vizitat Republica Moldova pentru prima oară în octombrie 1966, când Chișinăul a sărbătorit 500 de ani de existență.

* «Молдавские Ведомости»
- Ucraina va suspenda construcția hidrocentralei pe Nistru
Acest lucru a fost anunțat miercuri de către secretarul de stat pentru protecția mediului și resurselor naturale, Valentina Ţapiş, într-o conferință de presă.
- Fostul președinte român va fi judecat pentru execuția lui Ceaușescu
Procuratura Română a acuzat în mod oficial primul președinte al țării, Ion Iliescu, de crime împotriva umanității.

* «Săptămîna»
- Instagram, bulevard, contrasens
Inspectoratul National de Patrulare s-a autosesizat în cazul unei tinere ce a făcut un live pe contul său de Instagram în timp ce se deplasa într-o veselie pe bulevardul Stefan cel Mare.
- La un vin bun, o vorbă bună
Ambasada noastră de la Baku, unde trimisul special este Excelenţa Sa ambasadorul Gheorghe Leucă, a organizat zilele acestea Lansarea ediţiei de primăvară a revistei internaţionale Azeri Observer.

* «Moldova Suverană»
- 20 de apicultori vor primi stupi verticali în cadrul unui proiect USAID
Beneficiarii au fost selectaţi de Asociaţia Apicultorilor din R. Moldova (ANARM).

* «Timpul»
- Doi cumetri din Mireşti au intrat în „război"
Din cauza inacţiunii poliţiei, doi săteni se ceartă de la un lot de pământ şi şase ari de porumb, şi se ameninţă cu judecata.
- Diferența dintre primele trei generații de migranţi
Liderii politici din R. Moldova ar trebui să înțeleagă că emigrarea masivă a cetăţenilor este un fenomen complex, care va avea repercusiuni de lungă durată.

* «Vocea Poporului»
- Măsuri de orientare profesională a tinerilor
O serie de măsuri vor fi întreprinse în timpul apropiat de mai multe autorităti din țara noastră pentru a determina tinerii să deprindă meserii, să se angajeze şi să contribuie la creşterea nivelului de bunăstare la baştină.
- Leafa minimă garantată, mai mare de la 1 mai
De la 1 mai 2019, cuantumul salariului minim garantat în sectorul real va constitui 2775 de lei, fată de 2610 lei, cât este în prezent. Sindicatele salută majorarea acestui cuantum.

* «Экономическое обозрение»
- Summit-ul de primăvară al FMI
Despre delicatețea momentului în economia globală, care necesită o abordare inovatoare a provocărilor și a pierderilor anuale de trilioane de dolari cauzate de corupție.
- Așteptarea "ploii de aur"
O companie suedeză intenționează să investească în Republica Moldova de la 20 la 50 de milioane de euro.