Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Diaspora moldovenească în străinătate poate ajuta localităţile de baştină să primească fonduri în valoare de până la 10 mii dolari pentru implementarea diverselor proiecte din patria lor.

Diaspora moldovenească în străinătate poate ajuta localităţile de baştină să primească fonduri în valoare de până la 10 mii dolari pentru implementarea diverselor proiecte din patria lor.

UNDP a anunțat începerea etapei a II-a a proiectului "Migrație și dezvoltare locală" pentru perioada 2019-2022, în care s-a propus implementarea proiectelor comune de dezvoltare locală cu participarea reprezentanților diasporei pe baza principiului 1 + 1. Asociațiile oficiale înregistrate official ale moldovenilor, care îndeplinesc criteriile stabilite pot solicita asistență sub formă de asistență tehnică și financiară pentru punerea în aplicare a proiectelor comune de dezvoltare locală până pe 25 aprilie. A doua etapă a proiectului va continua să sprijine crearea și consolidarea capacităților asociațiilor de concetățeni ca parteneri ai autorităților locale. Această formulă de sprijin vizează dezvoltarea durabilă a localităţilor în Republica Moldova cu participarea locuitorilor care și-au părăsit locul de baştină. Mai multe detalii despre concursul de finanțare pot fi găsite pe site-ul PNUD: http://sc.undp.md/tnddetails2/1894/. Obiectivul Proiectului MiDL este de a sprijini dezvoltarea comunităților din Republica Moldova afectate de migrație, prin îmbunătățirea serviciilor publice locale și stimularea activităților economice generatoare de venituri, inclusiv prin încurajarea implicării economice a Diasporei în procesul de revitalizare economică a localităților de baștină. În urma intervenției Proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) în perioada 2015-2018, cu sprijinul financiar al SDC, în 38 de comunități, peste 10 000 de migranți au contribuit la peste 50 de proiecte de dezvoltare economică și dezvoltare a serviciilor locale în comunitățile lor de baștină, cu un număr de peste 300.000 beneficiari. Toate aceste proiecte au fost co-finanțate și co-implementate, în parteneriat de autoritățile publice locale (APL) și migranți, cu participarea activă a Asociațiilor de Băștinași (AdB). La etapa actuală există deja peste 38 de AdB-uri funcționale în Republica Moldova dezvoltate în cadrul fazei I a PNUD/MiDL. Suplimentar altele 101 AdB au fost inițiate (înregistrate sau grupuri de inițiativă) în baza acestui model, cu suportul CALM, utilizând metodologia PNUD.// 26.03.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema