Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Octombrie 31 a.2019Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Banca Internațională de Investiții a acordat Trans-Oil, cel mai mare grup agroindustrial din Moldova, un împrumut pentru achiziționarea unei fabrici în România.

Banca Internațională de Investiții a acordat Trans-Oil, cel mai mare grup agroindustrial din Moldova, un împrumut pentru achiziționarea unei fabrici în România.

Aceasta este o fabrică pentru producția de uleiuri vegetale Tandarei oilseed crushing plant and vegetable oil producer. Banca nu oferă informații detaliate cu privire la valoarea creditului, însă afirmă că fondurile alocate de Trans-Oil vor fi utilizate pentru dezvoltarea și modernizarea tehnică a companiei cu potențial semnificativ de export, precum și pentru susținerea activităților sale curente de exploatare, inclusiv achiziționarea de materii prime. După cum s-a menționat, luând in considerare experiența vastă a Grupului Trans-Oil, reluarea funcționării complete a centralei cu ajutorul fondurilor de împrumut BII va avea un impact pozitiv asupra situației economice din regiune și va susține dezvoltarea activă a economiei românești. Implementarea acestui proiect este în deplină concordanță cu misiunea Băncii Internaționale de Investiții ca instituție de dezvoltare internațională, deoarece contribuie la atragerea investițiilor străine în acționarul țării, sprijină sectorul agricol care este important din punct de vedere strategic pentru România, stimulează creșterea potențialului național de export și, datorită creării de noi locuri de muncă, are o inaltă semnificație socială. Se accentuează faptul că România este unul dintre cele mai active state membre ale BII, acesta fiind cel de-al cincilea cel mai mare contribuitor la capitalul vărsat al unui membru al băncii (7,92%), ponderea proiectelor românești în portofoliul de credite și investiții este în continuă creștere, apropiindu-se de 100 de milioane de euro. Banca a oferit deja sprijin pentru investiții în proiecte importante pentru economia românească în sectoare precum infrastructura, industria, agricultura, comerțul cu amănuntul, logistica. Conducta BII are încă 4 contracte în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, ceea ce implică investiții în modernizarea infrastructurii de producție și sprijin pentru sectorul IMM-urilor din România. Banca Internațională de Investiții este o instituție multilaterală de dezvoltare a cărei activitate vizează promovarea dezvoltării sociale și economice, creșterea bunăstării populației și cooperarea economică a țărilor membre, care sunt acum: Bulgaria, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia, Rusia, România, Slovacia și Republica Cehă. Sediul central al băncii este la Moscova. // 12.04.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema