Noutaţi

Banca Internațională de Investiții a acordat Trans-Oil, cel mai mare grup agroindustrial din Moldova, un împrumut pentru achiziționarea unei fabrici în România.

Banca Internațională de Investiții a acordat Trans-Oil, cel mai mare grup agroindustrial din Moldova, un împrumut pentru achiziționarea unei fabrici în România.

Aceasta este o fabrică pentru producția de uleiuri vegetale Tandarei oilseed crushing plant and vegetable oil producer. Banca nu oferă informații detaliate cu privire la valoarea creditului, însă afirmă că fondurile alocate de Trans-Oil vor fi utilizate pentru dezvoltarea și modernizarea tehnică a companiei cu potențial semnificativ de export, precum și pentru susținerea activităților sale curente de exploatare, inclusiv achiziționarea de materii prime. După cum s-a menționat, luând in considerare experiența vastă a Grupului Trans-Oil, reluarea funcționării complete a centralei cu ajutorul fondurilor de împrumut BII va avea un impact pozitiv asupra situației economice din regiune și va susține dezvoltarea activă a economiei românești. Implementarea acestui proiect este în deplină concordanță cu misiunea Băncii Internaționale de Investiții ca instituție de dezvoltare internațională, deoarece contribuie la atragerea investițiilor străine în acționarul țării, sprijină sectorul agricol care este important din punct de vedere strategic pentru România, stimulează creșterea potențialului național de export și, datorită creării de noi locuri de muncă, are o inaltă semnificație socială. Se accentuează faptul că România este unul dintre cele mai active state membre ale BII, acesta fiind cel de-al cincilea cel mai mare contribuitor la capitalul vărsat al unui membru al băncii (7,92%), ponderea proiectelor românești în portofoliul de credite și investiții este în continuă creștere, apropiindu-se de 100 de milioane de euro. Banca a oferit deja sprijin pentru investiții în proiecte importante pentru economia românească în sectoare precum infrastructura, industria, agricultura, comerțul cu amănuntul, logistica. Conducta BII are încă 4 contracte în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, ceea ce implică investiții în modernizarea infrastructurii de producție și sprijin pentru sectorul IMM-urilor din România. Banca Internațională de Investiții este o instituție multilaterală de dezvoltare a cărei activitate vizează promovarea dezvoltării sociale și economice, creșterea bunăstării populației și cooperarea economică a țărilor membre, care sunt acum: Bulgaria, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia, Rusia, România, Slovacia și Republica Cehă. Sediul central al băncii este la Moscova. // 12.04.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema