Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 August, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Zilele Ușilor Deschise Învățământ Dual DRÄXLMAIER

Zilele Ușilor Deschise Învățământ Dual DRÄXLMAIER

Bălți, 20-21 mai, 2019DRÄXLMAIER deschide ușile claselor teoretice ale școlii profesionale și zona atelierelor practice elevilor din clasele a 9-a, care sunt potențialii ucenici ai programului de Învățământ Dual din regiunea nordică a țării. Vizitele sunt organizate pe 20-21 mai, la 13:00 și 15:00 la fabrica companiei din Bălți, pe strada Industrială 4. Elevilor le sunt prezentate specificul programului de învățământ dual vocațional-tehnic de la DRÄXLMAIER, beneficiile programului și procedura de aplicare.

DRÄXLMAIER  a jucat rolul de pionierat, inițiind  învățământul dual în Moldova în 2014. Partenerul nostru de cooperare este școala profesională Nr.5. Programul de ucenicie constă în pregătire teoretică (30%) și practică (70%), conform modelului german.  Grupul DRÄXLMAIER pune la dispoziție săli de studiu și ateliere de lucru, toate bine echipate pentru implementarea cu succes a subiectelor teoretice studiate. Instruirea se face timp de doi ani în cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Ucenicii studiază tehnologia și etapele procesului de producție, logistica materialelor și depozitelor, cât și mecatronica, utilizând standarde care asigură un nivel ridicat de instruire și abilități dezvoltate.

Sunt trei specialități, care pot fi alese de către ucenici: Operator maşini-unelte automate şi semiautomate; Operator depozite mecanizate și automatizate sau Electromecanic la instalarea și întreținerea utilajului industrial.

Ucenicii primesc bursă de stat, iar DRÄXLMAIER le oferă salariu de ucenicie, transport și prânz gratuit pe tot parcursul perioadei de ucenicie. La final toți absolvenții au prioritate la angajare în echipa DRÄXLMAIER.

Majoritatea absolvenților programului Învățământ Dual de la companie au devenit angajați ai DRÄXLMAIER în anii precedenți. Implicarea companiei în susținerea învățământului profesional vocațional-tehnic va continua în 2019-2020. Vom sprijini următoarea generație de aproximativ 70 de ucenici din Bălți și Cahul. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina DRÄXLMAIER: https://md.draexlmaier.com/cariera/sistem-dual-de-invatamant/.

Grupul DRÄXLMAIER consideră, că o educație modernă, orientată spre cerințele pieței muncii, este o investiție bună – în viitorul persoanei și a țării. Astfel, DRÄXLMAIER deschide perspective viitoare pentru tineri și oferă oportunități de dezvoltare în țara de origine.  "Compania dezvoltă și îmbunătățește în mod constant fabricile, astfel suntem mereu în căutare de angajați motivați și talentați. Considerăm că cea mai bună modalitate de a avea angajați de înaltă calificare este de a investi în educația lor de sine stătător. Compania face acest lucru pentru trei luni în perioada de școlarizare pentru toți colaboratorii, care se angajează la fabricile noastre, deoarece angajăm fără a cere  experiență anterioară în domeniu. În plus, compania primește angajați bine pregatiți prin programul de Învățământ Dual. Suntem mândri că DRÄXLMAIER a fost inițiatorul acestei educații tehnice profesionale în Republica Moldova. Investind în ateliere și echipamente moderne de studiu, în instructori de înaltă calificare și programe atractive pentru ucenici, în burse și facilități, avem mari așteptări. Și vedem deja rezultate bune – majoritatea absolvenților ai programului de ucenicie s-au alăturat familiei DRÄXLMAIER și activează în linii de producție, depozite și ateliere mecanice, demonstrând, că investiția companiei e răsplătită prin calitatea procesului de producție", a declarat Guido Meinelt, Administratorul DRÄXLMAIER Bălți, Moldova.

 

"Educația profesională prin sistemul dual reprezintă viitorul calificării resurselor umane în Republica Moldova. Datorită acestei alternative, formarea profesională va deveni mai atractivă în rândul tinerilor, fiind beneficiari ai unei instruiri practice în ateliere bine echipate, familiarizarea cu cultura organizatorică a unei companii și oportunități de angajare. O strânsă cooperare între sectorul de afaceri și instituțiile de învățământ este cheia succesului pentru o garanție modernă a sistemului educațional, orientată către specialiștii necesari "pregătirea pentru piața muncii", a declarat Vadim Bubulici, Manager de formare profesională a companiei.

Noutați dupa tema