Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Proiectele europene de pe ambele maluri ale Nistrului - istorii de succes pentru alții !

Proiectele europene de pe ambele maluri ale Nistrului - istorii de succes pentru alții !

La inițiativa Fundației Est Europene din Moldova, au fost organizate o serie de instruiri între beneficiarii programurilor de granturi de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel organizațiile care au dezvoltat cu succes afaceri, fonduri pentru tineri, întreprinderi sociale au împărtășit din experiența lor colegilor care activează în aceleași domenii.

Prima etapă din cadrul instruirilor a fost dedicată proiectelor pentru tineri și consolidării echipelor Fondurilor pentru Tineri din Bender și Dubăsari, unde cu exemple motivante a venit Svetlana Budiștean, coordonatoarea Fondului pentru Tineri din Varnița, care și-a împărtășit experiența de lucru, a oferit sfaturi și idei de dezvoltare, pentru a face atractive pentru tinerii din regiune, inițiativele și activitățile Fondurilor.

Una din tema de bază a training-ului dedicată tinerilor, a fost fundaraising-ul și realizarea programelor de granturi mici, prezentând studii de caz și analize. Astfel participanții au învățat cum să colecteze fonduri, cum să elaboreze și să implementeze un plan de fundraising.
În aceeași ordine de idei, s-au întrunit și beneficiarii granturilor pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale, astfel Serghei Gurău, coordonatorul întreprinderii ,,Floare de cireș” și-a împărtășit experiența în ceea ce privește conceptul unei întreprinderi sociale și domeniile relevante de activitate. Totodată au fost puse în discuții aspecte ce țin de rolul inovațiilor sociale în cadrul organizațiilor, modelul de bussines plan al întreprinderii ,,Floare de cireș”, cursurile continue de reprofesionalizare a angajaților și metode de stimulare și motivare a tinerilor pentru a împiedica izolarea socială sau migrarea forței de muncă. La training au participat reprezentanții brutăriei sociale „Успешная женщина” din s. Butor, Grigoriopol și a magazinului social „Модные детки” din or. Tiraspol.

Scopul acestor instruiri este de a face schimb de cunoştinţe şi competenţe prin ilustrarea istoriilor de succes ca studii de caz, crearea unei rețele și practici continue de a face schimb de experiență între organizațiile de pe ambele maluri ale Nistrului.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Suedia și implementat de Fundația Est-Europeană din Moldova.

Noutați dupa tema