Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

MAIB oferă o nouă posibilitate de creditare cu porţiune de grant pentru IMM

MAIB oferă o nouă posibilitate de creditare cu porţiune de grant pentru IMM

 Moldova Agroindbank îşi extinde posibilităţile de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru a le sprijini eforturile de dezvoltare. 

 
La 17 aprilie, MAIB a semnat un acord de împrumut în valoare de 5 mln euro cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Împrumutul este oferit prin intermediul liniei de creditare EU4Business-BERD şi conţine o porţiune de grant din partea UE.
 
Prezent la ceremonia de semnare, Henry Russel, Director Regional pentru Instituţii Financare la BERD, şi-a exprimat convingerea că semnarea acordului va contribui la extinderea accesului la finanţare pentru companiile din Moldova. “Suntem bucuroşi să reluăm cooperarea cu partenerul nostru financiar, care demonstrează un înalt nivel de transparenţă şi standarde de guvernanţă corporativă,” a menţionat Henry Russel. 
 
Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, a declarat în cadrul ceremoniei de semnare: „Beneficiarii acestor resurse financiare vor fi întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv start-up-urile, care deja au început activitatea. Linia de creditare le va permite clienţilor MAIB să-şi mărească capacităţile, să-şi sporească calitatea produselor şi să câştige încrederea consumatorilor atât pe piaţa internă, cât şi pe cea din UE.” 
 
IMM-urile pot folosi aceste fonduri pentru a moderniza echipamentul, îmbunătăţi standardele de calitate, precum şi cele de mediu, etc.
 
Serghei Cebotari a menţionat că suma maximă a creditului va fi de 3 mln euro pentru o perioadă maximă de 4 ani, iar în unele cazuri, acest termen va putea fi mai mare, în dependenţă de proiect, de termenul de recuperare a investiţiei. MAIB va acoperi până la 100% din costul proiectului, cu excepţia TVA,  iar creditele acordate vor conţine o porţiune de grant de 10-15%, în dependenţă de proiect. „Referitor la rata dobânzii, aceasta nu se va diferenţia de rata de piaţă, conform celor mai bune practici internaţionale,” a specificat Preşedintele MAIB.
 
Moldova Agroindbank este liderul sistemului bancar, deţinând circa o treime din piaţă la cei mai importanţi indicatori. În contextul  în care IMM-urile reprezintă peste 90% din totalul companiilor care activează în Moldova, iar MAIB deserveşte un număr impunător de IMM-uri, acest acord va fi mai mult decât binevenit pentru dezvoltarea sectorului. 
 

Noutați dupa tema