Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

MAIB – mereu alături de antreprenorii din agricultură şi la creditare, şi la “Gala AIPA 2019”

MAIB – mereu alături de antreprenorii din agricultură şi la creditare, şi la “Gala AIPA 2019”

Cei mai de succes antreprenori din sectorul agricol au fost şi în acest an reuniţi la “Gala AIPA 2019”, organizată de Agenţia de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură. Evenimentul este la a treia ediţie şi pune în valoare bunele practici în agricultură, afacerile de succes şi antreprenoriatul proactiv.

Fiind un partener de încredere al afacerilor din sectorul agricol, cu o cotă de peste 30% de credite acordate agricultorilor şi cea mai variată gamă de soluţii de finanţare, Moldova Agroindbank a sărbătorit succesul performerilor din domeniu alături de ei - majoritatea clienţi ai băncii - susţinând excelenţa celor mai buni agricultori pentru a treia ediţie consecutiv. 


Peste 300 de invitaţi din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, oficiali de rang înalt au aplaudat istoriile de succes ale antreprenorilor care au beneficiat de subvenţii pentru anul 2018 şi au dat apreciere performanţei în agricultură. Conform rezultatelor concursului, 19 oameni de afaceri au fost premiaţi cu trofee şi diplome de apreciere.


Pavel Filip, Prim-ministrul Republicii Moldova: “E timpul să trecem de la paradigma să vindem ceea ce am produs la să încercăm să producem ceea ce se vinde. 

Avem nevoie de investiţii inteligente şi ştiu că avem în Republica Moldova agricultori care reuşesc şi care demonstrează în fiecare zi că succesul şi performanţa sunt posibile cu multă muncă, dedicaţie, curaj şi puţin ajutor din partea statului”. 

1440 de producători agricoli, clienţi ai MAIB, au fost beneficiari de subvenţii în anul 2018. Pentru suportul constant acordat de Moldova Agroindbank producătorilor şi antreprenorilor agricoli, Preşedintelui băncii, Serghei Cebotari, i-a fost decernat premiul “Cea mai Cooperantă Bancă în Susţinerea Producătorilor Agricoli”.

„MAIB este partenerul tradiţional al Galei AIPA, pentru că înţelegem importanţa sectorului agricol pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Faptul că Moldova Agroindbank are o cooperare strânsă cu antreprenorii agricoli este demonstrat şi de ponderea creditelor acordate acestui sector - de aproximativ 30%, precum şi de produsele elaborate special pentru a satisface necesităţile agricultorilor. Dacă investeşti, pământul te răsplăteşte.

Adresez felicitări laureaţilor acestui concurs pentru rezultatele obţinute în activitatea lor şi le mulţumesc pentru insistenţa şi ambiţia cu care contribuie la dezvoltarea economică a ţării. Vă asigurăm că Moldova Agroindbank rămâne în continuare partenerul Dvs. financiar puternic şi de încredere”, a declarat în discursul său Serghei Cebotari, Preşedintele MAIB.

Trofeele ediţiei curente a Galei AIPA au revenit, conform nominalizărilor:

    • „Tânăr Fermier de Succes” – SRL ,,Ionex-Trans’’, Costești, Ialoveni
    • „Inovații în Agricultură” – Î.M. ,,Met Sa Produse Impex’’ SRL, or Drochia
    • „Cea mai de Succes Femeie-Fermier” – SRL „Poliglia”, Negureni, Telenești
    • „Cel mai de Succes Grup de Producători Agricoli”- SRL ,,Fresh Time’’, Chipeșca, Șoldănești
    • „Start-up-ul Anului”-  SRL ,,Euroalun’’, Puhoi, Ialoveni
    • „Cea mai Performantă Plantație Multianuală” – SRL ,,Plaiul  Bârlădean”, Bârlădeni, Ocniţa
    • „Cea mai Performantă Fermă Zootehnică”- SRL ”Garma Grup’’, Fârlădeni, Hânceşti
    • „Cea mai Performantă Investiție în Dezvoltarea Infrastructurii Postrecoltare și Procesare”- SRL ,,Regina Naturii’’, Costești, Ialoveni
    • „Cea mai Atractivă Pensiune Agroturistică”- II  ,,Hanganu Ion’’, Lalova, Rezina
    • „Cele mai Avansate Tehnologii în Domeniul Vitivinicol”  – IM „Chateau-Vartely” SRL, Orhei
    • „Implementarea Bunelor Practici în Agricultura Conservativă” – SRL „Hiliuţanul”, Hiliuţi, Râşcani
    • „Cel mai Bun Exemplu în Agricultura Ecologică” - SRL “Agro-Sadim”, Comrat
    • „Apicultorul Anului”- SRL ”Apisterra”, Ruseștii Noi, Ialoveni
    • ,,Asociația de Profil a Anului” – Asociaţia Producătorilor și Exportatorilor de Struguri de Masă (APESM)
    • „Cea mai Activă Companie de Consultanță”- Federația Agricultorilor din Moldova (FARM)
    • „Proiectul Anului Finanțat de Partenerii de Dezvoltare”- Proiectul de Reziliență Rurală finanțat de IFAD
    • „Jurnalismul Agricol – pentru Promovarea Activă a Sectorului Agricol” – AGRO TV Moldova

Noutați dupa tema