Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Creşterea afacerilor IMM din regiuni – prioritate pentru Moldova Agroindbank

Creşterea afacerilor IMM din regiuni – prioritate pentru Moldova Agroindbank

 Continuă întâlnirile tradiţionale cu genericul „Oamenii întreprinzători îşi dau întâlnire la MAIB” ale experţilor Moldova Agroindbank cu antreprenorii din regiuni, la care oferă consultanţă şi sprijin informaţional pentru dezvoltarea afacerilor din ţara noastră.

 
Echipa băncii a avut întâlniri cu peste 1200 de clienţii din Dondușeni, Hînceşti, Briceni, Lipcani, Nisporeni, Ceadâr-Lunga, Cahul, Vulcănești, Taraclia, Soroca, Stefan –Vodă, Sângerei, Glodeni, Căuşeni, Rezina, Leova, Florești. Urmează întâlnirile cu clienţii din Cimișlia, Basarabeasca, Orhei, Călăraşi.
 
Portofoliul Moldova Agroindbank include produse şi servicii moderne destinate IMM-urilor, companiilor mari şi persoanelor fizice, oferite prin intermediul soluţiilor complexe de finanţare şi gestionare a afacerilor. 
 
Antreprenorii sunt informaţi despre cele mai actuale oferte de dezvoltare a afacerilor prin accesarea mijloacelor pentru finanţarea capitalului circulant şi investiţiilor din resursele proprii sau din linii de creditare internaţionale.
 
Pentru finanţarea întreprinderilor din sectorul rural din resurse internaţionale MAIB oferă credite în cadrul programelor RISP I-II (Proiectul de Investiţii şi Servicii Rurale), KFW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau), FIDA I-VII (Programul de asistenţă financiară a afacerilor din domeniul agro-industrial), PAC (Proiectul pentru Ameliorarea Competitivităţii) şi Filiera Vinului (Programul de Restructurare a Sectorului Vitivinicol). Recent, banca a accesat şi linia de credit EU4Business de la BERD şi Uniunea Europeană. Creditele includ reduceri la dobânzi, perioade de graţie, scutiri de plată la TVA, inclusiv din cadrul acestor resurse pot fi finanaţate  start-up-urile în agricultură. 
 
Este de menţionat facilitarea accesului la finanțare pentru tinerii antreprenori şi acordarea sprijinului suplimentar tinerilor prin reducerea dobânzilor la credite până la 4,5% anual în scopul dezvoltăriii favorabile a afacerilor iniţiate. Linia de credit  EU4Business-BERD este destinată IMM pentru finanţarea investiţiilor, modernizarea proceselor şi tehnologiilor pentru sporirea calităţii şi alinierea la normele şi standardele UE. Creditele includ componentă de grant în valoare de 10 – 15% din suma creditului, iar beneficiarii dispun gratuit şi de asistenţă tehnică din partea experţilor programului. 
 
Activitatea de creditare este susţinută şi de un spectru larg de produse moderne digitale, precum Internet banking cu opţiunea EASI Banking (Enterprise Accounting System Interface), MAIBank, Extrase electronice etc. Pentru gestiunea eficientă a afacerilor MAIB oferă soluţii digitale moderne care permit clienţilor băncii accesul la conturile personale pentru un spectru vast de operaţiuni bancare la distanţă din orice colţ al lumii 24/7. 
 
„La început de cale sau în plină dezvoltare, oamenii de afaceri au nevoie de susţinere şi încredere că pot conta mereu pe un partener puternic de dezvoltare. Moldova Agroindbank este întotdeauna alături de oamenii din business, oferindu-le un spectru vast de instrumente bancare utile şi avantajoase”, a declarat Oleg Paingu, Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al MAIB.
 
Moldova Agroindbank este lider în domeniul de  creditare, cu o ofertă variată de produse pentru diferite segmente de clienţi, contribuind la susţinerea şi dezvoltarea mediului de afaceri din ţara noastră şi la creşterea economiei naţionale.  

Noutați dupa tema