Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Octombrie 31 a.2019Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Ucraina a exclus din lista sancțiunilor sale uzina metalurgica moldovenească (Râbniţa) - cea mai mare întreprindere din Transnistria.

Ucraina a exclus din lista sancțiunilor sale uzina metalurgica moldovenească (Râbniţa) - cea mai mare întreprindere din Transnistria.

Acest lucru este prevăzut de amendamentele aprobate de Președintele Ucrainei Petro Poroșenko pe lista persoanelor juridice și persoanelor fizice compilate anterior de Consiliul Național de Securitate și Apărare și șeful statului pentru care se introduc măsuri economice și alte măsuri restrictive speciale. Sancțiunile impuse prin decretul din 21 iunie 2018 pentru o perioadă de 3 ani în ceea ce privește UMM, precum și pentru sute de alte persoane incluse în listă, în special întreprinderi rusești, prevedeau: înghețarea bunurilor (limitarea temporară a dreptului persoanei de a folosi și de a dispune de bunurile care îi aparțin); restricționarea operațiunilor comerciale; prevenirea retragerii de capital din Ucraina; suspendarea îndeplinirii obligațiilor economice și financiare; interzicerea achizițiilor guvernamentale de bunuri, lucrări și servicii de la persoane juridice rezidente ale unui stat strain şi de la persoanele juridice ale căror capital social este deținut de un stat străin, precum și achizițiile guvernamentale de la alte entități economice care vând bunuri, lucrări, servicii provenite dintr-o țară străină la care se aplică sancțiuni conform legii. Uzina metalurgică a Moldovei este cea mai mare întreprindere din regiunea transnistreană și unul dintre principalii consumatori de deşeuri de metale feroase exportate din Ucraina. Ucraina furnizează către UMM aproximativ 80% din totalul deşeurilor feroase exportate. Trebuie remarcat faptul că lobby-ul metalurgic în Ucraina încearcă în orice mod să limiteze exportul de deșeuri metalice din țară, inclusiv introducerea și creșterea taxelor la export și susține, de asemenea, interzicerea furnizării de fier uzat la UMM. Președintele asociației "Ukrmetallurgprom", Alexander Kalenkov, a declarat anterior că exportul de deşeuri metalice în regiunea transnistreană, unde sunt transformate în produse finite și trimise pe aceleași piețe în care întreprinderile ucrainene concurează, este o chestiune politică. În același timp, el a subliniat că întreprinderile din regiunea transnistreană sunt subvenționate "integral: atât în sectorul gazelor naturale (subvenționate de către Federația Rusă), cât și în sectorul energiei electrice". Asociația de întreprinderi "Ukrmetallurgprom" a cerut anterior autorităților ucrainene să ia măsuri pentru a opri furnizarea de fier vechi ucraineană la UMM. După cum s-a menționat, uzinele metalurgice ale țării atestă un deficit de deşeuri, multe dintre acestea fiind exportate către UMM. În "Ukrmetallurgprom" s-a subliniat faptul că, în ciuda faptului că UMM este înregistrată legal în Moldova, de fapt se află pe teritoriul entităţii nerecunoscute transnistrene, care este o enclavă rusă într-o țară independentă. UMM, construită în 1985, este specializată în prelucrarea resturilor feroase. Aceasta este cea mai mare întreprindere din Transnistria, care asigura anterior aproximativ 70% din exporturile regiunii. // 21.03.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema