Noutaţi

Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Septembrie 30 a.2019"Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Cadrul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) pentru 2019-2023 a fost lansat în Moldova, bugetul său depășind 29 de milioane de euro.

Cadrul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) pentru 2019-2023 a fost lansat în Moldova, bugetul său depășind 29 de milioane de euro.

În cadrul lansării oficiale a programului, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a remarcat importanța acestei cooperări, reamintind că guvernul și UNIDO au semnat la Viena un acord privind implementarea programului-cadru la 21 decembrie 2018. Programul-cadru al țării va atrage un total de până la 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea incluzivă și durabilă a industriei moldovenești. Principalele componente ale programului sunt sporirea competitivității industriei, accesul la piețe, promovarea inovării și a investițiilor, ocuparea productivă în comunitățile rurale și stimularea antreprenoriatului, gestionarea durabilă a energiei și a mediului. Iulia Costin a menționat că scopul principal al programului este stimularea dezvoltării industriei moldovenești, creșterea valorii adăugate în această industrie, stimularea creării de locuri de muncă și creșterea profitabilității și a eficienței acestui sector al economiei. Programul de țară UNIDO este în concordanță cu obiectivele guvernului pentru dezvoltarea sectorului industrial și cu obiectivele ONU pentru dezvoltare durabilă. Coordonatorul programului este Ministerul Economiei și Infrastructurii, partenerul de proiect este Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Astăzi, industria oferă aproximativ 15% din PIB-ul țării. În această industrie activează 4,4 mii de întreprinderi, fiind angajată aproximativ 11% din populația activă a țării. În 2019, industrii precum industria auto, industria ușoară și industria alimentară au demonstrat cea mai mare dinamică și creștere economică. UNIDO este o agenție ONU specializată a cărei eforturi sunt axate pe atenuarea sărăciei prin creșterea productivității. Centrele de cooperare industrială UNIDO au fost deschise în diferite țări ale lumii. În Moldova nu există o reprezentare oficială a organizației. // 14.05.2019 - InfoMarket.

Noutați dupa tema