Noutaţi

Cadrul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) pentru 2019-2023 a fost lansat în Moldova, bugetul său depășind 29 de milioane de euro.

Cadrul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) pentru 2019-2023 a fost lansat în Moldova, bugetul său depășind 29 de milioane de euro.

În cadrul lansării oficiale a programului, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a remarcat importanța acestei cooperări, reamintind că guvernul și UNIDO au semnat la Viena un acord privind implementarea programului-cadru la 21 decembrie 2018. Programul-cadru al țării va atrage un total de până la 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea incluzivă și durabilă a industriei moldovenești. Principalele componente ale programului sunt sporirea competitivității industriei, accesul la piețe, promovarea inovării și a investițiilor, ocuparea productivă în comunitățile rurale și stimularea antreprenoriatului, gestionarea durabilă a energiei și a mediului. Iulia Costin a menționat că scopul principal al programului este stimularea dezvoltării industriei moldovenești, creșterea valorii adăugate în această industrie, stimularea creării de locuri de muncă și creșterea profitabilității și a eficienței acestui sector al economiei. Programul de țară UNIDO este în concordanță cu obiectivele guvernului pentru dezvoltarea sectorului industrial și cu obiectivele ONU pentru dezvoltare durabilă. Coordonatorul programului este Ministerul Economiei și Infrastructurii, partenerul de proiect este Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Astăzi, industria oferă aproximativ 15% din PIB-ul țării. În această industrie activează 4,4 mii de întreprinderi, fiind angajată aproximativ 11% din populația activă a țării. În 2019, industrii precum industria auto, industria ușoară și industria alimentară au demonstrat cea mai mare dinamică și creștere economică. UNIDO este o agenție ONU specializată a cărei eforturi sunt axate pe atenuarea sărăciei prin creșterea productivității. Centrele de cooperare industrială UNIDO au fost deschise în diferite țări ale lumii. În Moldova nu există o reprezentare oficială a organizației. // 14.05.2019 - InfoMarket.

Noutați dupa tema