Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Volumul exporturilor moldovenești în România în ianuarie-februarie 2019 a crescut cu 16,9% față de aceeași perioadă a anului 2018, ajungând la 122,6 milioane dolari.

Volumul exporturilor moldovenești în România în ianuarie-februarie 2019 a crescut cu 16,9% față de aceeași perioadă a anului 2018, ajungând la 122,6 milioane dolari.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în același timp, ponderea livrărilor de bunuri autohtone în România în volumul total al exporturilor moldovenești a crescut de la 24,06% la 25,78%. Cu toate acestea, volumul importurilor din România în primele 2 luni curent, față de aceeași perioadă a anului precedent, a scăzut cu 0,8%, ajungând la 108,7 milioane dolari, iar ponderea sa în totalul importurilor moldovenești a scăzut de la 13,67% la 13,07%. Ca rezultat, balanța comercială pozitivă a Republicii Moldova cu România în ianuarie-februarie 2019 s-a ridicat la 13,9 milioane dolari, în timp ce un an mai devreme a fost atestat un sold comercial negativ de 4,7 milioane de dolari. În ianuarie-februarie 2019, România conduce cu încredere lista celor mai importanți parteneri comerciali moldoveni în exporturi (achiziționarea de produse moldovenești), dar ocupă locul al doilea în importuri (livrări de bunuri în Moldova) după Federația Rusă.// 16.04.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema