Noutaţi

Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Septembrie 30 a.2019"Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Exporturile moldovenești în România în trimestrul I 2019 au crescut cu 17,8% față de aceeași perioadă a anului 2018, ajungând la 195,5 milioane de dolari.

Exporturile moldovenești în România în trimestrul I 2019 au crescut cu 17,8% față de aceeași perioadă a anului 2018, ajungând la 195,5 milioane de dolari.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în același timp, ponderea livrărilor de bunuri interne către România în totalul exporturilor moldovenești a crescut de la 24,47% la 26,67%. Cu toate acestea, volumul importurilor din România în primele 3 luni comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a crescut cu 4,8% - la 180,1 milioane dolari, iar ponderea lor în totalul importurilor moldovenești a crescut de la 12,96% la 13,19%. Ca rezultat, balanța comercială pozitivă a Republicii Moldova cu România în ianuarie-martie 2019 s-a ridicat la 15,4 milioane USD, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut s-a înregistrat un sold negativ de aproape 6 milioane USD. În rezultatul primului trimestru curent, România conduce lista exportatorilor (achiziționarea de produse moldovenești) pe lista celor mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, dar ocupă locul al doilea în importurile (livrări de produse către Moldova) după Federația Rusă.// 17.05.2019 - InfoMarket.

Noutați dupa tema