Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 August, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Turişti surprinşi în Islanda de prăbuşirea unui gheţar

Turişti surprinşi în Islanda de prăbuşirea unui gheţar

Mai mulţi turişti din Islanda au fugit „mâncând pământul”, după ce un gheţar s-a desprins şi a provocat un val uriaş, transmite CNN.
Mantler a spus că a auzit de la depărtare cum gheţarul se desprinde, ceea ce reprezintă un semn că o surpare a gheţarului - procesul natural în care se rupe o porţiune mare de gheaţă - este iminentă. Acesta şi-a scos telefonul şi a început să înregistreze, dar cu coada ochiului a văzut grupul de turişti începând să fugă.
„Am văzut că toţi încep să se deplaseze din calea apei, iar ghizii sunt gata să sară în ajutorul lor, dacă este necesar. Am continuat să înregistrez, păstrând un ochi atent la mişcările oamenilor", spune Mantler.
În cadrul videoclipului, puteţi auzi un murmur care sună ca un tunet, în timp ce bucăţile de gheţar se prăbuşesc în apă. Oamenii încep să alerge către un teren mai înalt, pe măsură ce valul se apropie.
„Chiar dacă surpările sunt destul de frecvente în acestă perioadă a anului, acesta a fost un eveniment extraordinar de important şi a avut loc mult mai aproape de ţărm decât de obicei ", continuă ghidul. „În cele din urmă, cel mai important lucru este că nimeni nu a fost rănit sau, mai rău, udat”, adaugă Mantler.
De asemenea, acesta afirmă că toată lumea este informată cu privire la ce trebuie să facă în caz de surpări înainte să se avânte în expediţii.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema