Noutaţi

Straniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Octombrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

O instalaţie uriaşă de artă, din faţa muzeului Louvre, DISTRUSĂ de turişti într-o singură zi

O instalaţie uriaşă de artă, din faţa muzeului Louvre, DISTRUSĂ de turişti într-o singură zi

Un colaj fascinant, amplasat în curtea muzeului Louvre, a avut o perioadă scurtă de expoziţie după ce mulţimea de turişti şi iubitori de artă l-au făcut bucăţi, transmite The Guardian.

Artistul francez JR împreună cu 400 de voluntari au făcut ultimele retuşuri asupra colajului uriaş, vineri, pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a piramidei de sticlă a muzeului.
Sâmbătă, artistul a postat o fotografie a colajului pe reţeaua Twitter, acesta având dimensiunea de 17.000 de metri pătraţi, şi care, dintr-un anumit unghi, a făcut ca piramida să se extindă adânc într-o carieră de piatră albă, astfel invitând publicul să se uite cu grijă.
Aşa au şi făcut, iar duminică, colajul fragil compus din 2.000 de hârtii era deja rupt în bucăţi, relatează The Guardian.
Cu toate acestea, unii iubitori de artă nu au fost amuzaţi, postând comentarii pe Twitter, cum ar fi „o adevărată dezamăgire şi experienţă nefavorabilă astăzi pentru cea de-a 30-a aniversare a piramidei muzeului Louvre", precum şi „piesa de artă a lui JR a fost mai trecătoare decât s-a prevăzut iniţial".
Cu toate acestea, artistul a fost mai filosofic. „Imaginile, ca şi viaţa, sunt efemere", a scris acesta pe Twitter. „Odată lipită, piesa de artă trăieşte singură. Soarele usucă adezivul uşor şi, cu fiecare pas, oamenii rup bucăţi din hârtia fragilă. Procesul vizează participarea voluntarilor, a vizitatorilor şi a vânătorilor de suveniruri ".
JR a adăugat că „acest proiect este despre prezenţă şi absenţă, despre realitate şi amintiri, despre impermanenţă".
Acum trei ani, JR, al cărui nume real este Jean Rene, a dat piramidei un tratament diferit, acoperind-o cu imagini, tehnica fiind numită trompe l'oeil, care a făcut să pară că a dispărut.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema