Noutaţi

Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Septembrie 30 a.2019"Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Neuroştiinţa confirmă: Persoanele de peste 50 de ani care stau liniştite, ”meditează” şi nu fac nimic timp de 15 minute pe zi pot avea creierul ca al unui tânăr de 25 de ani

Neuroştiinţa confirmă: Persoanele de peste 50 de ani care stau liniştite, ”meditează” şi nu fac nimic timp de 15 minute pe zi pot avea creierul ca al unui tânăr de 25 de ani

Neurologul Sara Lazar a descoperit că persoanele care practică meditaţia au mai multă materie cenuşie în partea creierului asociată memoriei de lucru şi luării deciziilor, adică cortexul frontal.
„Profesorul de yoga a spus că yoga te ajută să manifeşti mai multă compasiune şi să fii mai empatic. Am început să observ o schimbare a stării mele de spirit, am reuşit să gestionez mult mai uşor anumite situaţii dificile. Mai mult decât atât am fost capabilă să văd lucrurile şi din punctul de vedere al altor oameni”, a declarat neurologul Sara Lazar.
În scurt timp, de la yoga, Lazar a trecut la meditaţia mindfulness. Ulterior, aceasta a descoperit tot mai multe indicii care arată că acest tip de meditaţie ajută la reducerea stresului, la controlarea depresiei şi anxietăţii. Printre alte beneficii descoperite se numără reducerea senzaţiei de durere, insomnia şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.
În prima sa rundă de cercetare, ea i-a analizat pe cei care practică meditaţia de cel puţin şapte ani. Rezultatele au arătat că respectivii oameni au mai multă materie cenuşie decât cei obişnuiţi, mai ales în zone precum cortexul auditiv sau zonele senzoriale.
Mai mult decât atât, neurologii au descoperit că în creierele celor care meditează materia cenuşie se regăseşte inclusiv la nivelul cortexului frontal, un lob cerebral esenţial dedicat memoriei de lucru şi luării deciziilor.

Odată cu înaintarea în vârstă, cortexul frontal se micşorează, dar cei trecuţi de 50 ani care practică meditaţia deţin aceiaşi cantiate de materie cenuşie în creier precum cei de 25 de ani.
Potrivit experţilor, pentru astfel de rezultate sunt necesare aproximativ 30 de minute de meditaţie pe zi. Există şi experţi care susţin că rezultatele pot apărea cu doar 15 minute de meditaţie.

Zf.ro

Noutați dupa tema