Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2021Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Muzeul Naţional din Qatar, inaugurare cu mare fast: Construcţia a costat aproape 500 de milioane de dolari

Muzeul Naţional din Qatar, inaugurare cu mare fast: Construcţia a costat aproape 500 de milioane de dolari

Muzeul Naţional din Qatar, conceput de celebrul arhitect francez Jean Nouvel şi ale cărui costuri sunt estimate la 434 de milioane de dolari, a fost inaugurat cu fast, miercuri seară, la Doha, iar, de joi, este deschis publicului larg, potrivit lacroix.fr.
Cel mai recent dintr-o serie de mari muzee din Golful Persic, acesta trebuia să fie finalizat în 2016, cu un an înainte ca vechii aliaţi ai administraţiei de la Doha, printre care Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, să impună statului o izolare economică şi diplomatică. Mai precis, Qatarului i se impută faptul că nu s-a distanţat suficient de Iran, o putere regională şiită rivală Arabiei Saudite sunnite, şi că sprijină grupuri islamiste radicale, lucruri pe care administraţia de la Doha le neagă.
Conceput futuristic, în formă de trandafir al deşertului (formaţiuni de cristale şi nisip specifice unor zone uscate), de culoarea nisipului, muzeul a găzduit în vasta sa curte interioară, miercuri seară, o ceremonie de inaugurare condusă de emirul Qatarului, şeicul Tamim ben Hamad Al-Thani.
La eveniment au participat vedete precum top-modelul Naomi Campbell, creatoarea de modă Victoria Beckham şi antrenorul de fotbal José Mourinho, dar şi figuri din lumea politicii, precum fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy, cu soţia sa, Carla Bruni, şi premierul francez Edouard Philippe.
Muzeul - prezidat de Al Mayassa Al-Thani, sora emirului - celebrează trecutul beduin al ţării, prezentul influenţat de resurse de petrol şi gaze, dar şi imensa sa bogăţie, precum şi dorinţa emirului de a se diferenţia de vecini în ochii comunităţii internaţionale.
Pentru Jean Nouvel, cel care a conceput şi monumentalul Muzeu Luvru din Abu Dhabi, inaugurat în 2017, instituţia din Doha poate deveni "o destinaţie turistică" şi "un simbol".
Laureatul prestigiosului premiu Pritzker - echivalentul distincţiei Nobel în arhitectură - a fost acuzat că lucrează pentru ţări non-democratice. "Lucrez la nivel de secol sau de secole, pentru oameni, nu pentru o persoană aflată la un moment dat la putere", a spus acesta.
Muzeul cu o suprafaţă de 52.000 de metri pătraţi, care, la intrare, este decorat cu 114 fântâni sculptate pe o distanţă de 900 de metri şi care dispune de galerii cu expoziţii cu o lungime de 1,5 kilometri, se alătură astfel altor edificii celebre din Doha, precum Biblioteca Naţională şi Muzeul de Artă Islamică.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema