Noutaţi

Cum influenţează muzica GUSTUL brânzei. S-a demonstrat ştiinţific

Cum influenţează muzica GUSTUL brânzei. S-a demonstrat ştiinţific

Brânza expusă la muzică hip-hop în timpul procesului de maturare capătă un gust mai puternic, arată un studiu realizat la Universitatea de Arte din Berna, Elveţia, potrivit dpa-international.com.
Studiul a fost realizat cu ajutorul producătorilor de brânzeturi de la Kaesehaus K3. Opt tipuri de brânzeturi au fost supuse maturării având pe fundal diferite stiluri muzicale, pentru o perioadă de şase luni şi jumătate.
După încheierea acestui proces, brânzeturile au fost supuse unei analize senzoriale efectuate de tehnicieni alimentari. Aceştia au oferit mostrele unui juriu de specialişti culinari, care le-au savurat în cadrul unui test în orb.
Rezultatele au arătat că brânza care fusese expusă la muzică avea o savoare apare, comparativ cu cele care nu au fost maturate astfel. În plus, aromele brânzeturilor erau diferite în funcţie de genurile muzicale la care au fost expuse în timpul procesului de maturare.
De asemenea, produsele expuse la muzica hip-hop aveau o aromă mai puternică, cu gust fructat mai pronunţat decât la alte mostre.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema