Noutaţi

SUA: Gazele naturale sunt acum atât de ieftine încât posibilii cumpărători sunt plătiţi să le preia

SUA: Gazele naturale sunt acum atât de ieftine încât posibilii cumpărători sunt plătiţi să le preia

Atâta timp cât Statele Unite se bazează pe petrol, producătorii se vor confrunta cu un excedent de gaze naturale.
În vastul Bazin Permian, în vestul Texasului, cumpărători şi vânzători se adună pentru vânzarea de volume uriaşe de gaze naturale, destinate încălzirii locuinţelor, generării de electricitate şi pentru fabricarea de produse chimice, scrie Quartz.
În ultima vreme însă a apărut o problemă. Wholesalerii cumpără petrol, dar nu se uită la gaze naturale, un produs secundar natural al procesului de extracţie de petrol. Supraproducţia de petrol, dublată de închiderea unei conducte existente pentru lucrări de întreţinere, i-au lăsat pe producătorii de petrol cu un volum atât de mare de gaze, încât aceştia nu ştiu ce să facă cu ele.
Permianul nu este cel mai mare câmp petrolifer al ţării, dar acolo sunt produse în acelaşi timp volume mari de gaze, iar regiunea duce lipsă de conducte pentru transportul acestora.
Atât producţia de petrol, cât şi cea de gaze au înregistrat mai mult de o dublare, la niveluri record, în ultimii cinci ani, însă infrastructura din regiune nu a ţinut pasul cu această creştere. Supraoferta a împins preţurile gazelor naturale în teren negativ, astfel încât cei care vând plătesc clienţilor cu capacităţi suplimentare să preia gazele.

Zf.ro

Noutați dupa tema