Noutaţi

Valeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Februarie 29 a.2020Va reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

SUA: Gazele naturale sunt acum atât de ieftine încât posibilii cumpărători sunt plătiţi să le preia

SUA: Gazele naturale sunt acum atât de ieftine încât posibilii cumpărători sunt plătiţi să le preia

Atâta timp cât Statele Unite se bazează pe petrol, producătorii se vor confrunta cu un excedent de gaze naturale.
În vastul Bazin Permian, în vestul Texasului, cumpărători şi vânzători se adună pentru vânzarea de volume uriaşe de gaze naturale, destinate încălzirii locuinţelor, generării de electricitate şi pentru fabricarea de produse chimice, scrie Quartz.
În ultima vreme însă a apărut o problemă. Wholesalerii cumpără petrol, dar nu se uită la gaze naturale, un produs secundar natural al procesului de extracţie de petrol. Supraproducţia de petrol, dublată de închiderea unei conducte existente pentru lucrări de întreţinere, i-au lăsat pe producătorii de petrol cu un volum atât de mare de gaze, încât aceştia nu ştiu ce să facă cu ele.
Permianul nu este cel mai mare câmp petrolifer al ţării, dar acolo sunt produse în acelaşi timp volume mari de gaze, iar regiunea duce lipsă de conducte pentru transportul acestora.
Atât producţia de petrol, cât şi cea de gaze au înregistrat mai mult de o dublare, la niveluri record, în ultimii cinci ani, însă infrastructura din regiune nu a ţinut pasul cu această creştere. Supraoferta a împins preţurile gazelor naturale în teren negativ, astfel încât cei care vând plătesc clienţilor cu capacităţi suplimentare să preia gazele.

Zf.ro

Noutați dupa tema