Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Octombrie 31 a.2019Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Consiliul UE aprobă noi norme privind transportul aerian. Regulamentul urmăreşte să asigure o "concurenţă sănătoasă"

Consiliul UE aprobă noi norme privind transportul aerian. Regulamentul urmăreşte să asigure o "concurenţă sănătoasă"

Consiliul UE a aprobat marţi un regulament care urmăreşte să asigure o concurenţă sănătoasă şi să contribuie la menţinerea unui nivel ridicat de conectivitate în întreaga UE, după ce la 20 noiembrie 2018, preşedinţia Consiliului şi Parlamentul European au ajuns la un acord.
În contextul creşterii concurenţei globale, UE dispune acum de un instrument eficace pentru a combate practicile comerciale neloiale care ar putea apărea în sectorul transportului aerian din partea unor companii din afara UE, arată un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Concurenţa loială între transportatorii aerieni contribuie la extinderea gamei de opţiuni privind zborurile şi la asigurarea unor preţuri mai accesibile pentru clienţi.
Regulamentul conferă Comisiei competenţa de a efectua o investigaţie şi de a lua măsuri reparatorii financiare sau operaţionale în cazul în care o companie aeriană din afara UE recurge la o practică de denaturare a pieţei care a provocat sau riscă în mod clar să provoace un prejudiciu unui transportator aerian din UE.
Atât măsurile financiare, cât şi cele operaţionale vor fi adoptate prin intermediul unui act de punere în aplicare al Comisiei. Cu toate acestea, măsurile operaţionale vor face obiectul unei proceduri mai stricte.
Noile norme înlocuiesc Regulamentul existent 868/2004, care s-a dovedit a fi ineficient şi care nu a fost niciodată utilizat în practică. La nivel internaţional, nici Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), nici Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) nu dispun de un cadru care să reglementeze concurenţa între transportatorii aerieni.
Votul de marţi al Consiliului încheie procedura legislativă. Parlamentul European a votat la 14 martie 2019. Regulamentul va fi semnat de ambele instituţii şi va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE. Acesta va intra în vigoare la 20 de zile după publicare.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema