Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Cifrele din spatele „paradisului” din Sri Lanka: Ce business se face în statul cu peste 20 de milioane de locuitori şi un PIB de 82 miliarde euro

Cifrele din spatele „paradisului” din Sri Lanka: Ce business se face în statul cu peste 20 de milioane de locuitori şi un PIB de 82 miliarde euro

Sri Lanka a ajuns în atenţia publică din cauza bombardamentelor de duminică în urma cărora au murit 290 de oameni iar alţi 500 au fost răniţi.
Cu toate acestea, ţara este cunoscută de pasionaţii de turism care vânează destinaţii paradisiace, aceasta fiind şi principala activitate pe care se bazează statul.
Sri Lanka a avut un PIB de circa 82 miliarde de euro în 2018, potrivit estimărilor Băncii Mondiale, la o populaţie estimată de 21,6 milioane locuitori.
PIB per capita se situează la 3.700 euro.
Potrivit datelor furnizate de platforma Atlas, în 2016 Sri Lanka a înregistrat exporturi de 16 miliarde de euro, din care 19,5% reprezintă turism.
A doua linie de business care merge spre export din Sri Lanka este reprezentată de transporturi, cu 12,5%, urmată de exporturile de ceai, cu 6,8% din total şi de serviciile IT&C cu 5,5% din total.
Acest tablou s-a schimbat masiv încât în 2006, principala linie de export a statului era ceaiul – unde cifrele arată exporturi de 746,6 milioane de euro, adică 9,3% din total.
Pe următoarele poziţii se situau în 2006 transporturile cu 8,3% şi producţia de costume şi pantaloni de femei, cu 7,9%.
Cu capitala la Sri Jayawardenepura Kotte, Sri Lanka era cunoscută în secolele 19 şi 20 drept o economie de plantaţie, faimoasă pentru producţia şi exportul de scorţişoară, cauciuc şi ceaiul Ceylon – care rămâne un simbol al staului.

Sri Lanka este unul dintre statele care se îndrepta spre o situaţie economică mai bună, PIB-ul dublându-se din 2005 până anul trecut. În aceiaşi perioadă sărăcia a scăzut de la 15,2% la 7,6%, şomajul de la 7,2% la 4,9%, iar capitalizarea de piaţă a bursei din Colombo – acesta fiind şi cel mai mare oraş din ţară, a crescut de patru ori.
Peste 90% din casele din Sri Lanka sunt electrificate, în timp ce 87,3% din populaţie are acces la apă potabilă.
S&P Dow Jones a clasificat Sri Lanka ca piaţă de frontieră în 2018.

Zf.ro

Noutați dupa tema