Noutaţi

Cea mai slabă economie a lumii va ajunge să se confrunte cu o inflaţie de şapte cifre

Cea mai slabă economie a lumii va ajunge să se confrunte cu o inflaţie de şapte cifre

Din cauza inflaţiei care se preconizează că va ajunge la opt milioane de procente în acest an, Venezuela şi-a câştigat titlul de cea mai slabă economie din lume. Naţiunea sud-americană a ocupat poziţia de top în cadrul clasamentului Misery Bloomberg, care însumează prognozele inflaţiei şi somajului pentru 62 de economii ale mapamondului, scrie Bloomberg.
Venezuela şi o serie de alte state se află în tabăra celor mai slabe economii din lume, care se găsesc într-o luptă solitară cu rata extremă a inflaţiei şi rata ridicată a şomajului. Majoriatea factorilor de decizie din celealte state se confruntă momentam cu o provocare importantă care vine sub forma unei inflaţii şi unui şomaj ridicat, fapt care complică săntătea economică a naţiunilor.
Alt revendicator al titlului Venezuelei este Thailanda, chiar dacă modul guvernului de a stabili şomajul este destul de bizar. La polul opus se află Elveţia şi Singapore , care ocupă locuri de frunte şi se bucură de economii fantastice. SUA şi Marea Britanie au înregistrat de-asemenea progrese, ajungând să ocupe locurile 13 şi 16 în rândul statelor cu o situaţie economică pozitivă.
Guvernul venezuelan a încetat să mai publice date economice încă din 2016. Estimările analiştilor diferă cu mult de indicele Bloomberg Cafe Con Leche, care estimează o rată actuală a inflaţiei de 219,900%. Tendinţa de creştere a preţului înregistrează o schimbare comparativ cu anul trecut, iar economiştii chestionaţi de Bloomberg consideră că jumătate din cele 62 de economii se vor bucura de o inflaţie mai scăzută decât în 2018. Totodată, o parte din economiştii preconizează o scădere a ratei şomajului.

Zf.ro

Noutați dupa tema