Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Cea mai slabă economie a lumii va ajunge să se confrunte cu o inflaţie de şapte cifre

Cea mai slabă economie a lumii va ajunge să se confrunte cu o inflaţie de şapte cifre

Din cauza inflaţiei care se preconizează că va ajunge la opt milioane de procente în acest an, Venezuela şi-a câştigat titlul de cea mai slabă economie din lume. Naţiunea sud-americană a ocupat poziţia de top în cadrul clasamentului Misery Bloomberg, care însumează prognozele inflaţiei şi somajului pentru 62 de economii ale mapamondului, scrie Bloomberg.
Venezuela şi o serie de alte state se află în tabăra celor mai slabe economii din lume, care se găsesc într-o luptă solitară cu rata extremă a inflaţiei şi rata ridicată a şomajului. Majoriatea factorilor de decizie din celealte state se confruntă momentam cu o provocare importantă care vine sub forma unei inflaţii şi unui şomaj ridicat, fapt care complică săntătea economică a naţiunilor.
Alt revendicator al titlului Venezuelei este Thailanda, chiar dacă modul guvernului de a stabili şomajul este destul de bizar. La polul opus se află Elveţia şi Singapore , care ocupă locuri de frunte şi se bucură de economii fantastice. SUA şi Marea Britanie au înregistrat de-asemenea progrese, ajungând să ocupe locurile 13 şi 16 în rândul statelor cu o situaţie economică pozitivă.
Guvernul venezuelan a încetat să mai publice date economice încă din 2016. Estimările analiştilor diferă cu mult de indicele Bloomberg Cafe Con Leche, care estimează o rată actuală a inflaţiei de 219,900%. Tendinţa de creştere a preţului înregistrează o schimbare comparativ cu anul trecut, iar economiştii chestionaţi de Bloomberg consideră că jumătate din cele 62 de economii se vor bucura de o inflaţie mai scăzută decât în 2018. Totodată, o parte din economiştii preconizează o scădere a ratei şomajului.

Zf.ro

Noutați dupa tema