Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Octombrie 31 a.2019Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Americanii, ruşii şi turcii îşi încrucişează săbiile în Mediterana de Est după noi descoperiri de gaze în Cipru

Americanii, ruşii şi turcii îşi încrucişează săbiile în Mediterana de Est după noi descoperiri de gaze în Cipru

În ultimii ani, companiile de energie au descoperit un număr semnificativ de rezerve de gaze în Mediterana de Est, iar goana pentru dezvoltarea resurselor offshore transformă relaţiile politice şi economice din regiune.
Pentru a contracara influenţa ruşilor în Mediterana de Est şi ambivalenţa turcilor, Statele Unite îşi întăresc implicarea în dezvoltarea energetică a regiunii, scrie Deutsche Welle.
În ultimii ani, companiile de energie au descoperit un număr semnificativ de rezerve de gaze în Mediterana de Est, iar goana pentru dezvoltarea resurselor offshore transformă relaţiile politice şi economice din regiune.
La începutul acestui an, ExxonMobil împreună cu Qatar Petroleum au descoperit al treilea mare depozit de gaze în apropierea coastei Ciprului. Cunoscut drept câmpul Glaucus-1, acesta se adaugă seriei de depozite deschise exploatării în Israel şi în apele teritoriale egiptene, aşteptate să formeze un nou hub energetic pentru pieţele regionale şi posibil de export.
În acelaşi timp, oficialii americani îşi exprimă o susţinere în creştere pentru cooperarea dintre Israel, Cipru şi Grecia în dezvoltarea rezervelor ca modalitate de a contracara atât influenţa în creştere a ruşilor în Mediterana de Est, cât şi ostilitatea turcilor cu privire la dezvoltarea rezervelor de gaze din apele teritoriale ale Ciprului, unde ambele ţări au pretenţii asupra resurselor energetice.
Ce v-ar determina să investiți la bursa de la București?
simplificarea procedurii și a documentelor necesare deschiderii unui cont
o mai bună promovare din partea operatorului bursei
un câștig salarial mai mare
altceva
Sunt de acord cu Politica de confidențialitate.
DESCOPERĂ RĂSPUNSURILE
Astfel, americanii se implică din nou direct în regiune, de unde aceştia au lipsit în mare măsură în ultimii ani. Unii oficiali din Washington şi Europa văd de asemenea dezvoltarea câmpurilor gazeifere din Mediterana de Est ca pe o potenţială sursă alternativă de energie la importurile de gaze ruseşti.
Ca semn de susţinere, secretarul american de stat Mike Pompeo s-a întâlnit cu liderii din Israel, Grecia şi Cipru în martie pentru a discuta iniţiative de dezvoltare energetică în regiune, iar în aprilie senatorii americani Bob Menendez şi Marco Rubio au lansat Eastern Mediterranean Security and Partnership Act, unul din două proiecte de lege introduse în Congresul american în acest an cu scopul stopării transferului de avioane de luptă F-35 ale NATO către Turcia până când oficialii din Ankara nu vor renunţa la cumpărarea sistemului de apărare rusesc S-400.
Achiziţia respectivă face parte dintr-o lungă listă de factori care au dus la tensionarea relaţiilor dintre SUA şi Turcia. Spre dezamăgirea oficialilor de la Ankara, Turcia nu a fost inclusă în planurile de dezvoltare a rezervelor de gaze din Mediterana de Est.
Niyazi Kizilyurek, candidat turc cipriot pentru Parlamentul European, spune că izolarea Turciei ar putea complica viitoarele eforturi de reunificare din Cipru.
În timp ce unii analişti susţin că dezvoltarea resurselor de gaze ar putea contribui la ajungerea la un acord între ciprioţii greci şi turci, Sener Levent, editor-şef al Afrika, un ziar de opoziţie din Ciprul de Nord, spune că veniturile din gaze ar putea provoca noi tensiuni în ţară.

Zf.ro

Noutați dupa tema