Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Achizițiile publice în sectorul energetic, al apei, transporturilor și serviciilor poștale vor fi reglementate printr-o lege specială.

Achizițiile publice în sectorul energetic, al apei, transporturilor și serviciilor poștale vor fi reglementate printr-o lege specială.

Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat ieri de către Ministerul Finanţelor în cadrul dezbaterilor publice. Normele privind achizițiile publice propuse de Ministerul Finanțelor în aceste domenii sunt propuse pentru ca întreprinderile din domeniul utilităţilor publice să pună în aplicare cerințele Directivei Europene privind achizițiile publice. Proiectul se va aplica la activitățile ce țin de punerea la dispoziție sau exploatarea rețelelor fixe destinate furnizării de servicii publice în domeniul producerii, transportului sau distribuției de gaze sau energie termică, apă potabilă, energie electrică şi servicii poştale. Documentul va reglementa și achizițiile ce țin de punerea la dispoziție sau exploatarea rețelelor destinate să furnizeze servicii publice în domeniul transportului feroviar, prin sisteme automate, troleibuz, autobuz sau pe cablu. Prevderile se vor aplica doar în cazul contractelor de achiziții sectoriale, a căror valoare estimată, fără taxa pe valoarea adăugată, este egală cu sau mai mare de 800 mii lei pentru contractele de produse și de servicii, precum și pentru concursurile de soluții; 2 mln lei pentru contractele de lucrări; 1 mln lei pentru contractele de achiziții care au ca obiect servicii sociale și alte servicii specifice. În cadrul consultărilor publice ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a declarat că una dintre prioritățile echipei ministeriale este asigurarea transparenței și eficienței sistemului de achiziții publice. Oficialul susţine că acest obiectiv poate fi realizat, inclusiv cu ajutorul unui sistem electronic, care trebuie să fie funcţional, accesibil și ușor de utilizat pentru toți actorii procesului de achiziţii publice. Noua lege va intra în vigoare după 12 luni de la publicare. După consultații, documentul va fi finalizat și remis spre aprobare guvernului și parlamentului. Proiectul poate fi vizualizat, accesând link-ul: http://mf.gov.md/ro/content/proiectul-de-lege-privind-achizi%C8%9Biile-%C3%AEn-sectorul-energetic-al-apei-al-transporturilor-%C8%99i-al //01.11.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema