Comisia de investigație pentru clarificarea tuturor circumstanțelor "furtului secolului" din băncile Moldovei examinează două modalități de acces la raportul Kroll-2.

Comisia de investigație pentru clarificarea tuturor circumstanțelor "furtului secolului" din băncile Moldovei examinează două modalități de acces la raportul Kroll-2.

Acest lucru a fost declarat jurnaliștilor de către președintele comisiei de investigație pentru a constata toate circumstanțele furtului din sistemul bancar moldovenesc și investigarea cazurilor de fraudă bancară, Alexandru Slusari după prima reuniune a comisiei. El a menționat că, mai devreme, deputații din blocul ACUM au cerut Băncii Naționale a Moldovei și Biroului Procurorului General să prezinte raportul Kroll, la care BNM a declarat că nu are acest document, iar Procuratura Generală a declarat că există o condiție pentru păstrarea confidențialității raportului, menționând că Ancheta fraude bancare majore continuă. "Am auzit acest lucru timp de 3-4 ani. Prin urmare, avem două modalități de a avea acces rapid la raportul Kroll-2. Dacă se schimbă situația din țară și va exista o nouă procuratură, va fi posibilă cooperarea în mod eficient cu ea în această chestiune. O altă opțiune este contactarea directă a companiei Kroll pentru publicarea raportului său, deoarece activitatea acestei companii a fost realizată cu banii contribuabililor, iar documentul final al anchetei Kroll-2 este de o importanță deosebită. Societatea dorește să cunoască toți "eroii" ei din 2010, ceea ce a condus sistemul bancar la faliment, jaf, banii, a dus la pierderea controlului de stat în Banca de Economii, furtul unui miliard, toate acțiunile și omisiunile autorităților şi a unor oficiali ", a declarat Alexandru Slusari. Potrivit lui, în timpul primei întâlniri organizatorice a comisiei de investigație, sarcinile au fost distribuite tuturor membrilor săi. S-a decis ca comisia specială să informeze toate instituțiile de stat cu privire la crearea comisiei şi despre faptul ca investigația va fi serioasă. "Scopul principal al comisiei este de a afla toate acțiunile și inacțiunile reprezentanților statului în procesul de pregătire, mersul "furtului secolului "și investigațiile ulterioare. Și ancheta se va desfășura nu selectiv, pe luni, dar pentru întreaga perioadă începând cu 1 ianuarie 2010 ", a spus Alexandru Slusari. Potrivit acestuia, comisia de investigație a decis să solicite de la Secretariatul Parlamentului toate documentele privind investigarea "furtului secolului" de la predecesori, din comisiile lui Oleg Reidman și Marcel Raducan. "Şi dacă de la comisia Raducan există anumite documente, atunci de la comisia lui Reidman există doar o rezoluție a parlamentului cu privire la crearea acesteia, care este foarte suspectă. Vom cere toate documentele. Săptămâna viitoare le vom analiza. Vom începe audierile mai multor indivizi, o listă mare va fi întocmită din rândul foștilor și actualilor oficiali, inclusiv deputaților. Vom furniza aceste informații mai târziu, vom solicita toate documentele din parlament și, după ce le vom analiza, vom decide ce documente suplimentare să le solicităm autorităților ", a subliniat Alexandru Slusari.// 12.06.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema