Materialele sectiunii

Duet Private Equity Limited va achiziționa Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy nu direct, ci prin intermediul uneia dintre companiile sale speciale de investiții şi va păstra conducerea cheie în Gas Natural Fenosa Moldova.

Duet Private Equity Limited va achiziționa Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy nu direct, ci prin intermediul uneia dintre companiile sale speciale de investiții şi va păstra conducerea cheie în Gas Natural Fenosa Moldova.

Acest lucru este precizat în mesajul companiei Duet Private Equity Limited, care a anunțat că va achiziționa pachetul de 100% din acțiunile celor mai importante companii din sectorul energetic al Republicii Moldova, Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy, pentru 141 milioane de euro prin intermediul uneia din companiile sale de importanţă speciala (SPV). Duet Private Equity Limited nu oferă detalii despre această companie, menționând doar că este de așteptat ca achiziționarea Red Unión Fenosa și Gas Natural Fenosa Energy să fie închisă în curând. Se subliniază faptul că, pe baza experienței extinse a companiei Duet Private Equity Limited în țările cu economii de piață emergente, această tranzacție va deveni un alt proiect de succes în regiune. Comentând acordul, Henry Gabay, directorul IT al Duet Private Equity Limited și co-fondator al Duet Group (proprietar al DPEL), a declarat: "Suntem încântați că am lucrat la această tranzacție cu Naturgy și așteptăm cu nerăbdare extinderea cooperării noastre comerciale în viitor". La rândul său, Boris Salas, partener operațional al Duet Private Equity Limited, consideră că Gas Natural Fenosa Moldova este un jucător puternic în creșterea economică constantă a țării și va colabora cu Guvernul Republicii Moldova cu privire la dezvoltarea în continuare a sectorului electro-energetic. Potrivit lui, DPEL va păstra conducerea cheie a companiei Gas Natural Fenosa Moldova. Gas Natural Fenosa Moldova, o filială a Grupului Naturgy Energy, este cea mai importantă companie de livrare și distribuție a energiei electrice din Moldova, care deține 70% din piața distribuției de energie electrică în centru (inclusiv Chișinău) și în sudul țării. Compania cuprinde 2/3 din populație. În decembrie 2017, Gaz Natural Fenosa a avut 889078 puncte de conectare în Moldova, în timp ce vânzările totale de electricitate au fost de 2696 GWh în 19 regiuni, inclusiv în capitală. Duet Private Equity Limited este o filială deținută în întregime de Grupul Duet. Duet Private Equity Limited, cu sediul în Londra, are o gamă largă de investiții în diverse tipuri de active și o strategie de creștere în regiune. Echipa de investiții a Duet Private Equity are o vastă experiență în atragerea, structurarea, executarea, gestionarea tranzacțiilor de capital privat în piețele emergente și în situații speciale.// 17.04.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema