Materialele sectiunii

Cabinetul de miniștri a hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Cabinetul de miniștri a hotărât să aprobe semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în ședința Cabinetului de miniştri condus de Pavel Filip s-a decis si transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim. ”Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea. Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a menționat premierul Pavel Filip. Ambele proiecte sunt angajamente asumate de Guvernul Republicii Moldova și s-a dorit ca acestea să nu fie blocate pe termen lung din cauza crizei politice din țară. Amintin ca locul unde a fost amplasat Stadionul Republican din Chișinău va fi acordat SUA pentru a construi o nouă clădire a Ambasadei americane în Republica Moldova. Acest lucru este prevăzut de legea privind transferul rambursabil al obiectului imobiliar, care a fost adoptată anterior de parlament, promulgată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, ca președinte interimar. Potrivit documentului, demolarea stadionului republican cu o suprafață de 5.1814 hectare, aflată în municipiul Chișinău, str. Tigina, 12, pentru construirea oficiului Ambasadei SUA. Guvernul a fost instruit să asigure: determinarea valorii proprietății; negocierea prețului proprietății, care nu ar trebui să fie inferioară pieței; semnarea unui contract de vânzare a bunului; transferul rambursat al proprietății. Totuși, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să promulge legea privind transferul unei secțiuni a fostului stadion republican pentru construirea ulterioară a unei noi ambasade a SUA acolo. El a a declarat atunci că decizia a fost luată fără o consultare publică extinsă. În plus, el crede că pe terenul fostului stadion republican trebuie să fie amenajat un parc sau să fie construit un centru cultural, care va fi folosit de toți locuitorii țării.// 12.06.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema