Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Vinul Moldovei din regiunile cu Indicație Geografică Protejată (IGP) a impresionat din nou la „ProWein” – cea mai mare expoziție dedicată vinului și băuturilor spirtoase din Europa.

Vinul Moldovei din regiunile cu Indicație Geografică Protejată (IGP) a impresionat din nou la „ProWein” – cea mai mare expoziție dedicată vinului și băuturilor spirtoase din Europa.

Cea de-a 25-a ediție a evenimentului a avut loc în perioada 17-19 martie, în orașul german Dusseldorf. Din Moldova au participat 39 de fabrici de vinuri, care au prezentat pentru degustare 450 de vinuri și divinuri celor 60 de mii de vizitatori din peste 130 de țări ale lumii: experți în distribuitori, importatori și experți în industria vinului. Țara noastră s-a remarcat nu doar prin vinuri bune, dar și printr-un stand unic al brandului de țară „Wine of Moldova”, cu o suprafață de 180 de metri pătrați. Renumiții experți și Masters of Wine Caroline Gilby, Sarah Abbott și Robert Joseph au povestit despre evoluția sectorului vitivinicol din ultimii ani și au organizat degustări ale vinurilor de calitate din cele 3 regiuni cu IGP. Gheorghe Arpentin, director al Oficiului Național al Viei și Vinului a subliniat că „ProWein” este cea mai importantă expoziție comercială destinată vinurilor din Europa și nu numai. “Aici este locul în care se întâlnesc profesioniștii din domeniu, iar pentru Republica Moldova evenimentul este unul reprezentativ. Acum 5 ani, la „ProWein” a avut loc lansarea internațională a brandului vinicol de țară „Wine of Moldova. A legend alive”, care a reunit sub umbrela sa toți producătorii moldoveni. În această perioadă, Vinul Moldovei a înregistrat multiple succese și a acumulat în palmaresul său mii de medalii la concursurile internaționale de profil, dintre care doar anul trecut – peste 550.”, a spus Arpentin. Vinurile moldovenești, apreciate la concursul „MundusVini”, desfășurat recent, au putut fi savurate și în zona celor mai premiate vinuri din întreaga lume, special amenajată în cadrul pavilionului de la „ProWein”. În acest an au fost medaliate 42 de vinuri, dintre care 19 – cu aur și 23 – cu argint, iar două dintre ele s-au învrednicit și de marea distincție „Best of Show”. Aceste succese i-au asigurat Moldovei un loc de vază, alături de 60 cele mai cunoscute regiuni și națiuni vitivinicole, prezente la „ProWein”. Despre succesele înregistrate de Vinul Moldovei pe parcursul anilor, despre medaliile câștigate, dar și despre prezența Republicii Moldova la expoziția „Prowein” au scris și cele mai importante reviste internaționale de profil, precum „Sommeliers Interntional”, „Wine Business International” (www.meininger.de) , agenții internaționale de presă din Europa și bloggeri specializați. Astfel, în această perioadă peste 200 de articole au fost publicate în presa internațională, în special cea din țările care reprezintă piețele țintă (România, Cehia, Polonia). Participarea țării noastre la eveniment este asigurată și finanțată de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic de dezvoltare – Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.// 26.03.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema