Noutaţi

Ministerul Agriculturii propune modificarea distribuției fondurilor Fondului Național pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Ministerul Agriculturii propune modificarea distribuției fondurilor Fondului Național pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Potrivit unui proiect prezentat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru consultare publică, o schimbare în alocarea fondurilor este legată de necesitatea adaptării politicilor de subvenționare în agricultură și zonele rurale la nevoile economiei naționale și ale populației din țară, precum și importanța asigurării eficienței măsuri de sprijin. Modificările vizează sprijinirea ramurilor cu creștere rapidă a horticulturii și vinificației, astfel încât tinerii antreprenori care vin din străinătate să poată investi în plantarea plantațiilor perene ale acestor culturi. Se propune subvenționarea producției de lavandă. Acest lucru va permite Moldovei să crească producția de uleiuri esențiale, costul căruia, de exemplu, în Bulgaria, variază de la 100 la 120 de euro pe litru. Modificările se referă la restricționarea subvențiilor în funcție de specificitatea culturilor asigurate și a suprafeței acestora. O arie importantă a complexului agroindustrial este sectorul zootehnic. Proiectul prevede o serie de schimbări care vizează sprijinirea producătorilor din acest sector. Aceasta va permite Moldovei să exporte carne de pasăre și ouă de categoria B și va asigura că afacerea îndeplinește cerințele acestei piețe. Modificările propuse vizează îndeplinirea cerințelor de igienă ale UE și asigurarea siguranței produselor. Acest lucru va simplifica procesul de certificare ISO 22000, inclusiv a produselor BIO. Consultarea proiectului se desfășoară până pe 4 aprilie: http://particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=6258 ю // 29.03.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema