Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Februarie 29 a.2020Va reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Expert rus: "Ponderea vinului moldovenesc pe piața rusă este acum foarte mică și reprezintă 3%, este dificil ca vinurile din Moldova să-și recâștige pozițiile în Federația Rusă, din moment ce nișa lor a fost ocupată"

Expert rus: "Ponderea vinului moldovenesc pe piața rusă este acum foarte mică și reprezintă 3%, este dificil ca vinurile din Moldova să-și recâștige pozițiile în Federația Rusă, din moment ce nișa lor a fost ocupată"

Declarația a fost făcută de Vadim Drobiz, șeful Centrului de Cercetare a piețelor federale și regionale de alcool, în cadrul unei relatări pentru agenția de informare ”Serviciului Național de Știri”. Potrivit acestuia, în prezent există foarte puține vinuri moldovenești în Rusia și acest lucru se datorează mai multor motive: în primul rând, putine vinuri ajung pe piață și, în al doilea rând, nu există o cerere atât de ridicată pentru acesta, așa cum a fost acum 15 ani. Expertul a reamintit că în 2005 fiecare a patra sticlă de vin din Rusia, vândută în magazine, era moldovenească. Totodată era livrat și multă materie primă, de aceea vinul moldovenesc ocupa jumătate din totalul importurilor. Astăzi, potrivit lui Vadim Drobiz, se importă o cantitate mică materie primă. "La un moment dat, în martie 2006, produsele moldovenești și georgiene au fost interzise. În Rusia nu exista nici un vin georgian până în 2013. Dar georgienii au revoluționat piața. Vinul moldovenesc a revenit pe piața rusă în 2008, iar apoi a fost interzis periodic din nou. Aproximativ de trei ori. Prin urmare, chiar dacă o revoluție electorală are loc acum în Moldova, cercurile de afaceri vor fi prudente față de vinul moldovenesc. În plus, vor trebui să concureze cu toate vinurile lumii, deoarece segmentul de prețuri ușoare este puternic ocupat de vinurile rusești. Locul vinurilor moldovenești este ocupat ", a concluzionat expertul.// 31.01.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema