Noutaţi

Corporația Financiară Internațională (IFC) din Grupul BM va continua să ajute Moldova să accelereze accederea produselor sale lactate pe piața UE.

Corporația Financiară Internațională (IFC) din Grupul BM va continua să ajute Moldova să accelereze accederea produselor sale lactate pe piața UE.

În special, va sprijini eforturile ANSA de a elabora un program de monitorizare a calității laptelui crud și a produselor lactate. Felicia Pricop, specialist în afacerea agricolă a Corporației Financiare Internaționale (IFC), membru al Grupului Băncii Mondiale, a declarat acest lucru la o întâlnire cu directorul general al ANSA, Ion Sula. Oficialii au discutat despre domeniile de cooperare în anul 2019. Unul din domeniile prioritare de asistență din partea IFC va continua să fie - fortificarea capacităților ANSA de evaluare, gestionare și comunicare a riscurilor, pe parcursul întregului lanț alimentar. Interlocutorii au convenit să fie organizate o serie de instruiri ale colaboratorilor ANSA la acest subiect. Directorul General a atenționat și despre necesitatea identificării unui mecanism de aplicare în practică și monitorizare a abilităților obținute în cadrul acestor instruiri, în scopul asigurării unui nivel înalt de protecţie a vieţii şi a sănătăţii consumatorului. De notat, că suportul IFC este acordat în cadrul Proiectului “Reforma Climatului Investițional din Republica Moldova”, obiectivul principal al componentei agricole a proiectului dat fiind îmbunătățirea accesului produselor autohtone la piețele Uniunii Europene, prin conformarea la cerințele acestor piețe.// 19.03.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema