Noutaţi

Companiile moldovenești pot primi subvenții pentru certificare conform standardului de bună practică agricolă GLOBAL G.A.P.

Companiile moldovenești pot primi subvenții pentru certificare conform standardului de bună practică agricolă GLOBAL G.A.P.

Granturile sunt acordate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul proiectului Agricultură avansată prin Chemonics International. GLOBAL G.A.P. - Acesta este un sistem de standarde pentru asigurarea siguranței produselor agricole cultivate. GlobalGAP acoperă întregul proces de producție: de la selectarea terenurilor agricole până la livrarea produselor agricole pe piață. Acest standard include, de asemenea, condițiile de lucru, calificarea personalului, stabilirea și testarea în timp util a echipamentelor și reducerea maximă a utilizării substanțelor chimice. Granturile pot fi primite de producători și exportatori de fructe și de struguri de masă, precum și de grupuri de producători și organizații din industrie care au experiență cu GLOBAL G.A.P. Companiilor le vor fi finanțate serviciile de instruire și consiliere cu privire la implementarea standardelor, serviciilor de audit și certificării sistemului de management pe baza cerințelor standardului GLOBAL G.A.P. și a componentei sale sociale GRASP. Cererile de participare sunt acceptate până la data de 25 aprilie. Certificat GLOBAL G.A.P. este valabil timp de 1 an. Standardul internațional este destinat comerțului cu produse agricole și este utilizat în 124 de țări. Primul producător moldovenesc a fost certificat de GlobalGAP în 2006.// 02.04.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema