Ansamblul Naţional de dansuri din Georgia "Sukhishvili"

Ansamblul Naţional de dansuri din Georgia "Sukhishvili"

19 Martie, 19:00 Sîmbătă
Locul:Palatul National

Ansamblul Naţional de dansuri din Georgia "Sukhishvili" !
"Sukhishvili" este cea mai cunoscută trupă de dans din Georgia. Baletul Naţional Georgian a fost fondat de Iliko Sukhishvili şi Nino Ramishvili în 1945 şi este primul colectiv profesionist de dans georgian. "Sukhishvili" este compus din 100 de dansatori şi propria orchestră. De-a lungul istoriei sale colectivul a susţinut peste 200 de turnee, de 9 ori au înconjurat 5 continente, 88 de ţări, au susţinut circa 9200 de concerte. Spectacolele Ansamblului au fost recunoscute ca fiind cele mai bune de pe Broadway, în Australia a fost numit a opta minune a lumii. Pe una dintre cele mai inportante scene "La Scala" - după concert perdeaua a fost ridicată de 14 ori! Acest ansamblu a bătut recordul Caruso.
Artiştii ne promit o prezentare extrem de interesantă. Şi noi ştim că altfel nici nu poate fi.
Spectatorii vor fi martorii unei aventuri în spirit georgian, zugrăvind toate schimbările caracteristice acestui popor. Dansurile tradiţionale georgiene, acrobaţiile cu sabii şi cuţite vor impresiona chiar şi cel mai sceptic public.
Albert Hall, The Coliseum, The Metropolitan Opera, Madison Square şi La Scala sunt doar câteva dintre sălile de spectacol pe scenele căror Baletul Naţional Georgian a urcat. La fiecare reprezenaţie ei fiind îndelung aclamaţi publicul despărţindu-se cu greu de renumiţii artişti.
Sukhishvili este prima companie de dans tradiţional care a jucat pe scena La Scala din Milano şi singura care a avut 14 reprezentaţii, stabilind astfel un record mondial.